סגולות שמן קינמון
החומר הפעיל העיקרי בקינמון הוא הסינמאלדהיד
שמן קינמון – הקינמון משמש את האדם שנים רבות כתבלין עצמתי לבישול או אפייה, וברפואה הסינית הוא אף משמש כצמח מרפא.
בעולם קיימים יותר מ-3,000 סוגים של הקינמון.(Cinnamomum) מופק מקליפתם של עצים המשתייכים למין הסינמומום אשר נפוצים באזורים הטרופיים והתת טרופיים של צפון אמריקה, מרכז ודרום אמריקה, אסיה, איי האוקיינוס השקט, אוסטרליה וניו זילנד וקליפתם משמשת את האדם כתבלין בעל טעם חזק ומיוחד.
שמן קינמון – שימושו התדיר של הקינמון בבישול ואפייה טומן בחובו גם יתרונות בריאותיים, שכן לקינמון סגולות רפואיות עוצמתיות.
חומרים פעילים בקינמון ופעילות אנטימיקרוביאלית המרכיב הפעיל העיקרי בקינמון הוא הסינמאלדהיד והוא מהווה 85% מנפחו של השמן האתרי המופק מהקינמון. הקינמון יעיל בעצירת גידולם של זיהומים שונים. במחקר שנערך בשנת 2006 נמצא שגם סינמאלדהיד טהור וגם תמצית קינמון יכולים לעצור את גידולן של בקטריות, פטריות ועובש גם בריכוזים נמוכים מאד של 0.02-0.5 מיליגרם למיליליטר.
משמעות הדבר היא שאם תרצו לטפל בפטרת או בזיהום בקטריאלי באופן טבעי באמצעות קינמון, גם כמות קטנה מאד של השמן האתרי של הקינמון, על בסיס של שמן נשא כלשהו כמו שמן זית, שמן קוקוס, או שמן חוחובה, תספיק לטיפול יעיל בזיהום.
החומר הפעיל המשני, המהווה 5-10% מתמצית הקינמון, הוא חומצה טראנס-צינמית. החומצה הטראנס-צינמית משמשת כחומר טעם בתעשיית המזון והתרופות, אך אם תעשו שימוש בקינמון עצמו או בתמציותיו המלאות כחומר טעם, יתווסף גם יתרון של מניעה טבעית של גידול בקטריות ומזיקים אחרים בגופכם.
שמן קינמון – סינמאלדהיד
שמן קינמון קישור למחקר:
http://www.worldscientific.com/doi/pdf/10.1142/S0192415X06004041 :
למחקר טיפול בסכרת סוג 2 ("סכרת מבוגרים") באמצעות קינמון
שמן קינמון
שמן קינמון – בסקירה אקדמית שנערכה בשנת 2013 בארצות הברית, סוכם המידע ממחקרים רפואיים שונים בהם נבדקה יעילותו של קינמון בהפחתת המדד הגליקמי. המדד הגליקמי הוא הסממן לכמות הסוכר שנמצאת בדם. עבור חולי סכרת 2, המדד הגליקמי מגיע לרמות גבוהות, כתוצאה מחוסר רגישותו של הגוף לאינסולין המיוצר בלבלב
(תנגודת אינסולין), או לייצור לא מספק של האינסולין בגוף.
בשני המקרים, רמות הסוכר בדם עולות ובמקרה שהסכרת אינה מאובחנת ומטופלת, נגרם נזק למערכת העצבים ולעליה בסיכון לאי-ספיקת כליות ולמחלות לב. חולי סכרת מסוג 2 מהווים 90% מכלל החולים בסכרת ולצערנו, כמות החולים עולה עם הזמן. על ידי הפחתת המדד הגליקמי ניתן לשפר את אורח חייהם של המטופלים בצורה טבעית ולמנוע את תסמיני וסיבוכי הסכרת. בסקירה האקדמית נמצא שהקינמון יעיל בהפחתת רמות הגלוקוז בדם, הכולסטרול הכולל ורמות טריגליצרידים (שמגבירים גם הם את הסיכון ללקות במחלות לב). יחד עם זאת, הכמות הנדרשת להשגת האפקט הרצוי משתנה ממטופל למטופל. לכן עבור אלו המאובחנים עם סכרת מסוג 2 בשלב מוקדם שרוצים לנסות ליישם טיפול טבעי בקינמון, יש לעקוב אחרי התהליך בקפידה תוך בדיקות דם תכופות.
לסקירה:
http://www.annfammed.org/content/11/5/452.full.pdf+html
טווח רחב להשפעות הקינמון
שמן קינמון – קינמון ברפואה סינית מסורתית ברפואה הסינית המסורתית קיים טווח רחב להשפעות הקינמון על בריאות האדם וניתן גם לשלבו עם צמחים טיפוליים אחרים.
ניתן להשתמש בקינמון בשילוב עם צמחים שונים לטיפול בכאב בטן, להמרצת זרימת הדם, בעיקר בחלק הגוף התחתון כמו הרגליים, הברכיים, המפרקים ואזור החלציים. משתמשים בו גם כדי לעודד הזעה ולסלק "חולשה" מהאיברים הפנימיים בגוף ובכך להגיע לאיזון בין ה"ין" ל"יאנג".
לפי הרפואה והפילוסופיה הסינית המסורתית הקינמון נחשב לבעל תכונת ה"יאנג" בגלל שיש לו ארומה נדיפה ותודות לתכונות הרפואיות של קליפת הקינמון. לעתים משתמשים בקינמון גם לטיפול בשלשול ובאי נוחות בדרכי העיכול שמקורם בזיהומים בקטריאליים, שכפי שראינו קודם הוא מאד יעיל נגדם. למרות זאת, לא מומלץ להשתמש בו בעת הריון או במצבים של חום עם דימום פנימי.
שמן קינמון – מעבר לטעמו וריחו המדהימים של הקינמון, יש לו גם תכונות רפואיות מרשימות בשימוש פנימי וחיצוני כאחד.
מומלץ להוסיפו לתפריטכם הקבוע לשמירה על בריאותכם הכללית, וגם לחקור את יישומו האפשרי לטיפול ביתי
וטבעי בזיהומים ותחלואות, כמו למשל זיהומים בקטריאליים ופטרייתיים או רמות גליקמיות גבוהות. רק בריאות!
היתרונות הבריאותיים של הקינמון