קוסמטיקה טבעית – הקוסמטיקה הטבעית יתרונות וחסרונות שבקוסמטיקה הטבעית
קוסמטיקה טבעית – בשנים האחרונות, ההתפתחות הטכנולוגית והתעשייתית צברה תאוצה. תעשיית הקוסמטיקה היא ענף רחב מימדים ברחבי כדור הארץ, שמשקיעה ומייצרת הון מרוב אוכלוסיית הגלובוס. למרות התקדמות הטכנולוגיה, בתקופה האחרונה אנו שומעים בעיקר את המושג "קוסמטיקה טבעית", וזאת מכיוון שיותר אנשים מעדיפים לבחור במוצרים טבעיים, מתוך הבנה שמוצרים שעשויים מחומרי גלם מהטבע עולים ביתרונותיהם על מוצרים שמכילים כימיקלים ועשויים להזיק לעור.
קוסמטיקה טבעית וסגולותיה היא הטרנד העכשווי, ועם זאת היא אינה המצאה חדשה, אלא הקוסמטיקה הראשונית מאז ימי קדם. המילה 'קוסמטיקה' מקורה באימפריה הרומאית, מהמילה "קוסמיטאה" (cosmetae) שתיארה את העבדים שתפקידם היה לרחוץ ולבשם גברים ונשים.
הרומאים אינם הראשונים שגילו את הקוסמטיקה הטבעית, עוד משחר ההיסטוריה כשהאדם הקדמון למד לייצר כלי עבודה ומזון, היה שימוש בצמחים למאכל ולמרפא. באותה עת למד האדם להפיק שמנים ריחניים על מנת להסוות את ריחות גופו. לאחר מכן, המצרים העתיקים הובילו את תחום הקוסמטיקה טבעית. הם השתמשו ברכיבים מהטבע על מנת לנקות, לטפח ולבשם את עורם וגופם כחלק משגרת החיים. בתחילה, תמציות השמנים והמשחות שהופקו מהטבע נועדו למשפחות המלוכה והכהנים. המלכה המצרית קלאופטרה ידועה באהבתה למוצרי טיפוח ואיפור- לדוגמת צמחים ששימשו לאיפור שחור מסביב לעין. בהמשך, השמנים הריחניים והקוסמטיקה הטבעית היו נפוצים לשאר אנשי מצרים העתיקה. במקביל אליהם, התרבות הסינית שקדה על פיתוח האקופונקטורה (דיקור סיני).
קוסמטיקה טבעית – על מנת להבין יותר על קוסמטיקה טבעית, נכיר יותר את עורנו. עור האדם הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, והוא שומר על האיברים הפנימיים והשרירים ומבודד מהסביבה. העור מורכב מתאים שונים ושכבות:
אפידרמיס: השכבה העילית או החיצונית של העור. תפקידה הוא להגן על השכבות הפנימיות, ולכן היא עשויה משכבת תאים צפופים- קרניטוציטים (מגנים מפני זיהום ומים), תאי מרקל (חיישני מגע), מלאנוציטים (אחראים על צבע עור), ותאי לאהנגרן (קשורים למערכת החיסונית).
דרמיס: שכבה שהיא רקמת חיבור סבוכה שעשויה מקולאגן. הדרמיס מכיל רשת סבוכה של עצבים וזורם אליו אספקת דם. בשכבה זו נמצאים שורשי שיער, בלוטות החלב, שרירי העור ורשת כלי דם.
היפודרמיס: שכבה שבנויה מתאי שומן (אדיפוציטים) גם בשכבה זו יש רשת כלי דם וסיבי עצבים. היא משמשת לבידוד ושמירת חום הגוף.
קוסמטיקה טבעית – שכבות העור השונות וסוגי התאים שומרים על הגוף ועל שיווי משקל פיזיולוגי בעור. הם מסננים חומרים מן הסביבה, ומאזנים לחץ וטמפרטורה. קוסמטיקה היא מכלול של כלים וטיפולים לטיפוח המראה של הגוף, טיפוח העור, שיער וציפורניים. על מנת לשמור עליהם, כדאי להשתמש בקוסמטיקה טבעית שמכילה חומרים מן הטבע, ולא כימיקלים שחלקם ידועים כגורמי גירוי לעור, ואף יכולים ליצור נזק. חומרים מסוימים כמו גליצרין, שואבים לחות מן הסביבה, ובמקום דל לחות הם עלולים לשאוב מן העור את הלחות הטבעית ולגרום לנזק בטווח הארוך.
אילו חומרים נפוצים בקוסמטיקה הטבעית?
קוסמטיקה טבעית – מבוססת על חומרים טבעיים מהטבע, שתפקידם להחליף חומרים כימיים זולים שמצויים ברוב תכשירי הקוסמטיקה היום-יומיים ומקורם בתעשיית הנפט. מוצרי קוסמטיקה טבעית הם מוצרים שכל או רוב הרכיבים שלהם הם טבעיים, כמו: צמחים, מינרלים, ויטמינים, תמציות ארומטיות.
קוסמטיקה טבעית שמנים צמחיים- שמנים אלו מופקים בדרך כלל על ידי כבישה קרה של ירקות, זרעים, פרחים, פירות ועוד. במצבם הגולמי הם עשירים בחומצות שומן שחיוניות לאדם-לינולאית ולינולנית. לשמנים אלו יש תכונות שמשפרות את מראה העור, הזנה, משקמים תאי עור ומסייעים למחלות עור כמו: אקזמה, נזקים מחשיפה לשמש, והשפעות חיוביות נוספות על העור.
סוגי שמנים נפוצים בתעשיית הקוסמטיקה הטבעית- קוקוס, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן זית, שמן המפ.
שמנים ארומטיים- הם שמנים אתריים שמופקים בתהליכי זיקוק מצמחים ריחניים, עלים, שורשים ופירות. משתמשים בהם לבישום ועיסויים. הם מפחיתים גרד ומרגיעים את העור, ומזרזים חידוש רקמות העור.
פירות- מכילים כמויות של ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) שמסייעים לשמור על העור מפני מזהמים, ועל תאי העור מפני התבגרות מוקדמת ונזקי הסביבה.
חמאות טבעיות- חמאות צמחיות בכבישה קרה, אינן מזוככות ומכילות ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים. יש בהן חומרים פעילים שמזינים את העור. למשל: חמאת שיאה, חמאת קוקוס, חמאת דלעת.
קוסמטיקה טבעית – לעיתים קרובות, חברות קוסמטיקה שמות תווית על מוצריהן של "טבעי" או "מכיל רכיבים טבעיים", כשבפועל ריכוז החומרים הטבעיים הוא קטן מאוד, ושאר הרכיבים הם כימיקלים סינתטיים. למשל- מוצר שמתיימר להיות "טבעי" אך מכיל כמות קטנה מאוד של שמן אתרי או טבעי, ושאר רכיביו הם כימיקלים. על מנת לא ליפול בתרמית של החברות השונות, שמתיימרות לייצר מוצרים טבעיים אך מלאים בכימיקלים, יש לבדוק את הרכיבים של המוצר שכתובים בדרך כלל על הקופסא או המוצר. מחיר המוצר אינו פקטור לאיכותו!
עור האדם הוא מעטפת הגוף וסופג אליו מרכיבים שאיתו הוא בא במגע. לכן, על מנת לשמור על העור ולהזין אותו, מומלץ להשתמש במוצרי קוסמטיקה טבעית שיש להן השפעות חיוביות עליו, כמו שבני האדם למדו עוד משחר ההיסטוריה. רכיבים שמכילים כימיקלים סינתטיים, SLS, חומרי בישום או רכיבים מתעשיית הנפט, עשויים לגרום לנזקי עור כמו אדמומיות, דלקות, פצעים ואף מחלות עור.
לפוסט הזה יש תגובה אחת
מרשים ביותר כדי לממש קניית מוצרי קוסמטיקה אם אפשר לשלוח לי דוגמיות ואיפה אפשר לירכוש את המוצרים