גרעיני משמש – ויטמין 17 B
גרעיני משמש – בי 17
מקור המשמש בסין או הודו, משם הוא הובא לאמריקה ושם בוית. במרכז הפרי מצוי הגלעין, עטוף בקליפה קשה הניתנת להסרה בקלות יחסית. הגלעין עצמו עשיר בחומר בשם אמיגדלין שבודד ונחקר לראשונה ב- 1830.
בשנות ה-40 של המאה הקודמת ביוכמאי בשם ארנסט קרבס גילה שלאמיגדלין מבנה דומה לויטמין B למרות ששם זה שנחשב לשגוי כיום על ידי רבים ולכן הוא בחר לקרוא לו ויטמין B17.
בני שבט ההונזה
גרעיני משמש קרבס חקר את אורח החיים ואת תזונתם של שבט ההונזה ליד צפון פקיסטן, כיוון שאורך החיים שלהם מגיע עד הרבה אחרי 100 והם באופן גורף לא סובלים ממחלות "מערביות" כמו סכרת, השמנה, אירועים מוחיים,לבביים או סרטן. פרט לכך שתזונתם מורכבת ממרכיבים טריים ולא מעובדים ואורח החיים שלהם כולל פעילות גופנית רבה כחלק מהיותם נוודים, בני שבט ההונזה צורכים כמות רבה של גלעיני מישמש.
הסרטן הוא מחלה מטבולית
גרעיני משמש קרבס, שהיה שנוי במחלוקת וסולק מלימודי אנטומיה עקב התעקשותו לחקור נושאים שנחשבו לטאבו, פיתח יחד עם אביו הרופא תאוריה לפיה הסרטן הוא מחלה מטבולית. כלומר שהסרטן נוצר כתוצאה מאי-סדרים בחילוף החומרים בגוף. היום ידוע לנו שמחלת הסרטן נוצרת כתוצאה משיבוש בקוד הגנטי הגורם לחלוקה לא מבוקרת של תאי הגוף.
גוש התאים העודף הזה יוצר לחצים על איברים פנימיים, סותם מעברים פונקציונליים ומשתמש במשאבי הגוף על חשבון התאים הבריאים. ישנם גורמים מסויימים אשר מאיצים את השינויים הגנטיים כמו חשיפה לחומרים כימיים, קרינה אלקטרומגנטית, זיהום אוויר ואפילו ווירוסים והורמונים מסוימים, אך לא נמצא קשר בין גורמים מטבוליים למחלת הסרטן – למשל חוסר באנזים עיכול מסוים.
יחד עם זאת כן קיימים ממצאים מדעיים לכך שהאמיגדלן עוזר לצמצום גידולים סרטניים ואף להרס התאים הסרטניים. מכאן שההסבר למתרחש מאחורי הקלעים באינטרקציה בין האמיגדלן לתא סרטני לא מסופק כנראה על ידי הגישה המטבולית.
חיסול תאי סרטן
בנוסף נמצא מחקרית ועבור סוגי תאי סרטן שונים, שהאמיגדלן גורם לאפופטוזה של תאי הסרטן – מוות תאי מכוון. זאת כנראה במסלול האינטרינזי המשתף את המיטוכונדריה שהיא תחנת הכוח של התא.
אפופטוזה
ואכן נמצא קשר תלוי ריכוז בין האמיגדלן לשינוי Bcl-2 במסלול האינטרינזה מתווכת על ידי משפחת החלבונים מנגנון האפופטוזה מתווסף למנגנון שיבוש חלוקת התאים בהשפעתו של האמיגדלן על התאים.
גרעיני משמש
קבלו כתבה שהתפרסמה ב ynet – כפי שהתפרסמה ב ynet בתאריך 8/8/17
בריאות ותזונה
מפתיע: האם הסרטן הוא בכלל לא מחלה, אלא רק מחסור בויטמין B17?
ספר בשם 'העולם ללא סרטן' שנאסר לתרגום לעשרות שפות ברחבי העולם, טוען כי מחלת הסרטן היא שקר ביסודו, וכי מדובר במחסור בויטמין B17 בלבד. ומכיוון שכך, די לחולי סרטן לאכול בין 15-20 חרצנים של משמש ביום, או פירות שהם בעצמם נחשבים לחרצנים, כדוגמת שקדים. בנוסף מציע הספר לאכול נבטי חיטה מונבטים שהינם "תרופה אנטי סרטנית שמחוללת פלאים", היות והיא עשירה בחמצן נוזלי ובה גלום המקור האנטי-סרטני הכי חזק שנקרא 'ליטרייל'.
מה שאתם צריכים לדעת על ויטמין B17 וסרטן
באתר Doctors Health Press, בראשותם של שישה רופאים אמריקנים – מופיע מאמר מפורט על הקשר שבין ויטמין B17 לסרטן וה"חוקרים מאמינים כי המרכיב הפעיל העיקרי בליטרייל, המכונה אמיגדלין – אחראי על ההשפעות האנטי סרטניות שלו". כותב המאמר מציין כי במחקרי מעבדה שנערכו על בעלי חיים, הוזרק ה'ליטרייל' יחד עם אנזימי גלוקוזידאז, והללו גרמו לאמיגדלין לשחרר ציאניד שהרג את תאי הסרטן.
זה הרס למעשה את תאי הגידול המסוכנים ומנע מהם לגדול או לשכפל את עצמם. עם זאת, למרות ניסיונות חוזרים ונשנים, החוקרים לא הצליחו לשכפל את התוצאות במחקרים מעבדה אחרים, מה שמאפיל על ממצאי הניסוי הראשוני.
בכל מקרה, החוקרים מאמינים שהתוצאות לא תהיינה זהות אצל בני האדם, היות והצינאיד שמשתחרר יכול גם להזיק לתאים בריאים בגוף". ה-FDA אסר את טבליות ה'ליטרייל' שהוצעו כטיפול מונע לסרטן כבר משנת 1971, אך עם זאת, רופאים טבעוניים מציינים כי הליטרייל נמצא בשפע בפירות כמו ענבים, פירות יער, שקדים, נבט חיטה, נבט שעועית, גזר, זרעי פשתן, אפרסק, משמש, אגוזי מקדמיה ועוד.
"ישנם גם חולי סרטן שמשתמשים בזריקות תוך ורידיות של ליטרייל, אבל כמו שכתבנו קודם – הליטרייל מכיל ציאניד שהוא רעל, והזרקה שלו יכולה לפגוע במספר מישורים כגון גרימת כאבי ראש כרוניים, קדחת, פגיעה בכבד, לחץ דם, נזק עצבי ואפילו מוות", מסכם המאמר.
"מחקר שנעשה בבריטניה על ליטרייל וסרטן, הראה כי אכילת 50 גרם של ליטרייל, או 50 גלעיני משמש לחילופין – יכולה להיות קטלנית ביותר".
מקור המאמר: http://www.hidabroot.org/article/223924
לפוסט הזה יש תגובה אחת
תחזרו אליי בטלפון 0528724255