טי אייץ סי ובקטריות
טי אייץ סי ובקטריות – חוקרים חשפו כי הם יכולים להנדס באופן גנטי שמרים אשר מסוגלים לייצר את המרכיב הפסיכואקטיבי העיקרי הנמצא במריחואנה. בתהליך דומה שבו אחרים שינוי שמרים לכדי יצירת מורפין (Morphine), מחקר חדש זה מראה כיצד המיקרואורגניזם שונה לכדי בקטריה המפיקה THC, הידוע בשמו האחר כטטרהידרוקנאבינול.
THC ובקטריות – בתוספת ל-THC, הצוות טוען כי הינדס שמרים לייצור של מרכיב אחר המצוי בקנאביס אשר נקרא קנאבידיאול (CBD), למרות שעבודה זאת עדיין לא פורסמה. THC סינטטי בתצורת גלולה כבר נמצא בשימוש בטיפול של מגוון רחב של של בעיות רפואיות, כגון הקלה בתסמינים אשר סובלים מהם חולי אידס וחולים אשר עוברים כימותרפיה. תהליך חדש זה בו בקטריה מפיקה THC, יהפוך את ייצור ה-THC עבור שימושים אלו ליעיל יותר, כמו כן יאפשר למדענים לכוונן את המרכיבים הנוצרים בו.
טי אייץ סי ובקטריות
"זה משהו אשר יכול באופן ליטרלי לשנות את חייהם של מיליוני אנשים", אמר קוין צ'ן מהייסינט ביו (Kevin Chen, Hyasynth Bio), חברה נוספת אשר מהנדסת שמרים לייצור של THC, לניו-יורק טיימס (New York Times). למרות זאת, עדיין קיימים מספר קשיים עליהם יש צורך להתגבר. בהתאם לניסוי שנערך על ידי מדענים באוניברסיטה הטכנית בדורטמונד (Technical University of Dortmund) אשר פורסם במכתבים ביוטכנולוגיים (Biotechnology Letters), את השמרים עדיין יש להזין במולקולות פרקורסור (במיקרוביולוגיה, חומר שממנו נוצר חומר אחר בתהליך כימי) על מנת לייצר THC ובשלב זה עדיין אינן יכולות לעבוד באופן ישיר על סוכר, שכן זהו פחות אידיאלי עבור התפקיד של בקטריה המפיקה THC.
THC ובקטריות – ההצלחה מגיעה לאחר עשורים של שידול של שמרים מהונדסים לכדי יצירת התרכובת, תוך יישום של שיטה מהירה וזולה יותר של מסנטזי DNA כדי להבין בדיוק אלו גנים דרושים בכדי לקודד עבור האנזימים הנכונים כך שהתהליך יהיה יעיל. במחקר נצפה אנזים המסנטז THC שמקורו בקנאביס סאטיבה (Cannabis Sativa), המבוטא בהצלחה בשתי סוגי שמרים. בשלב זה החוקרים צוותי יחד עם חברת הנדסה ביוטכנולוגית, THC פארם (THC Pharm), בכדי להעלות בקנה מידה את התהליך ולהפוך אותו לתעשייתי, אך הם אינם היחידים בשאיפותיהם. בתוספת להייסינט ביו, ישנם חברות רבות נוספות אשר מנסות להשיג את אותה המטרה, בקטריה המפיקה THC עבור ייצור המוני לתעשייה.
THC ובקטריות – אחרים אמנם הטילו ספק במטרה של הפקת התרכובת משמרים, כאשר הצמח עצמו מבצע את התהליך באופן יעיל יותר עם כ-30% יותר של מסה יבשה של מריחואנה שהינה THC. הנימוק לכך נראה כי בתהליך בו פטריה המפיקה THC יכול לעזור בעקיפת החוקים האירופאיים הנוקשים בגידול צמח הקנאביס. אם החוקרים יוכלו לעלות על התהליך, ניתן לקוות כי יהיה ניתן לבצע שינויים נוספים לכדי ייצור של תרכובות עוקבות הנמצאות בקנאביס ויכולות להיות מועילות רפואיות. THC ובקטריות
THC ובקטריות