שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור | קנאביס רפואי לטיפול בבעיות רפואיות בעור
שמן קנאביס לטיפול במחלות עור|שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור | קנאביס רפואי לטיפול בבעיות רפואיות בעור
שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור– שמן קנאביס הוא שמן צמחי המופק בכבישה קרה מזרעי צמח הקנאביס, שמן ממקור זה ניחן בתכולה איכותית ביותר של חומצות שומן חיוניות וביחס הנכון והמתאים. השמן מכיל פחות מ-10% בלבד חומצות שומן רוויות לעומת יותר מ-90% חומצות שומן לא רוויות.

שמן קנאביס מופק מהפרח ואזור העלים הגבוהים שבצמח הקנאביס, שמן הקנאביס נחשב לשמן "מיוחד" בין קבוצת השמנים בשל תכונותיו וגוונו הירוק. כבר אלפי שנים שמשתמשים רופאים ומרפאים בשמן קנאביס להקלת מכאובים שונים, משחות עתיקות המכילות את השמן נמצאו במתכונים לתרופות עור ישנות בעיקר מסין העתיקה.

בהודו בין המאה ה-14 ל20 לפני הספירה היה שימוש רחב בשמן קנאביס בתרופות שונות שחילקו מרפאים שבטיים ובין השאר גם לטיפול במחלות עור. דת ההינדו השלטת בהודו, מחשיבה את צמח הקנאביס לאחד מחמשת הצמחים הקדושים הידועים ביכולות המרפא שלהם.

מחלת עור היא שם כולל לקבוצה של מחלות שפוגעות במערכת הכסות. קיימות מחלות עוריות ראשוניות, מחלות דלקתיות סיסטמיות, מחלות זיהומיות, תפרחות משניות, תגובות לתרופות ומחלות קולגן או מחלות סיסטמיות אחרות. מחלות העור נחקרות במסגרת ענף הדרמטולוגיה שמתייחס לפתולוגיות בכל שכבות העור (האפידרמיס, הדרמיס וההיפודרמיס); פתולוגיות בשכבה העליונה הן השכיחות יותר. לשמן הקנאביס סגולות רבות בטיפול במחלות עור ואנו נסקור את המידע הרפואי הזמין כיום בנושא.

http://www.medicaldaily.com/brief-history-medical-cannabis-ancient-anesthesia-modern-dispensary-370344

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור | קנאביס רפואי לטיפול בבעיות רפואיות בעור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – מחלות עור גורמות לצער רב בקרב החולים בהם ותורמים לירידה בפרודוקטיביות של החולה (בעבודה, בבית וכו). מחקר שהתפרסם על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2007 קבע כי, שמן קנאביס עשוי לסייע לדלקות בעור, אלרגיות של העור ושאר מחלות עור בזכות התרומה של סגולות הצמח למערכת הקנבואידית שבגוף באמצעות החלבוניםרצפטורים cb1 ו cb2. המחקר נעשה באמצעות חוקרים מישראל, שוויץ וארה"ב.

http://medicalmarijuana.co.uk/treating-skin-diseases-with-topical-cannabis-as-explained-by-a-doctor/#return-note-31005-1

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – שמן קנאביס הינו שמן הבנוי מקבוצות פחמנים וחומצות שומניות ארוכות. שמן הקנאביס מכיל את חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6. שתי חומצות השומן האלו ידועות לרופאי עור כאפקטיביות מאוד עבור שמירת בריאות העור.

חומצת נוספת העוזרת לבריאות העור היא חומצה לינולניק אשר תרומותיה נגד מצבי דלקות בגוף ידוע כבר למדע והיא נחשבת להכרחית במניעת דלקות בעור וגם היא נמצאת בכמויות גדולות בשמן הקנאביס. עוד תכונה של אותה חומצה היא היכולת שלה לטפל בגירויים בעור כמו אקנה (פצעי בגרות).

עצם דרך ההפקה של שמן הקנאביס נותנת לו את חלק מסגולותיו הרפואיות ובעצם בהפיכה של צמח הקנאביס לשמן אנו מוסיפים לחומר תכונות (שנחשבות לתכונות של חומרים מקבוצת השמנים) כמו ספיגת לחות והאפקט החלקלק שיוצר הפרדה בין הסביבה לעור. חוקרים טענים שתכונות אלו של הקנאביס בצורת שמן מדמות התנהגות של חלבונים בגופנו ומפעילים ומתגברים את אותם החלבונים מסוג cb1 וcb2.

בשל הפוליטיקה הסובבת את תעשיית הקנאביס הרפואי וההגבלות שמקשות על הייצור והמחקר, שמן הקנאביס הוא אחד השמנים היקרים ביותר ומופיעה במקום "מכובד" ברשימת השמנים היקרים ביותר . עובדה זאת מקשה על חולים רבים להנות מסגולותיו הרפואיות של שמן הקנאביס.

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – עבור מחלות עור הטיפול בשמן קנאביס יכול להיות במריחה של השמן עצמו על הפצע, בניגוד למחלות אחרות המטופלות בשמן קנאביס (כמו למשל סרטן) אשר בהם צורך החולה את שמן הקנאביס דרך מערכת העיכול על ידי בליעה. במקרה של מחלות עור כמו : פסוריאזיס, אקזמה ושפשפות ממליצים המטפלים והחולים על מריחת שמן הקנאביס בשכבה דקה מאוד על העור החולה ועיסוי על מנת לוודא חדירה של החומר מבעד לנקבוביות העור. עבור פצעי בגרות יש להכין תמיסה של שמן קנאביס ביחד עם שמן נים שמופק מגזעי עץ ונחשב גם הוא לשמן אנטי דלקתי.

http://www.bustle.com/articles/34207-3-hemp-oil-uses-for-skincare-that-are-totally-legal-and-incredibly-effective

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – סגולותיו של שמן הקנאביס ידועות גם בתחום האנטי אייג'ינג, בשל התכונות של החומרים אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9, מספק שמן הקנאביס שכבת הגנה לעור שמזינה אותו בחומצות אשר עוזרות לעור לרפא את עצמו וליצור מראה צעיר יותר על ידי סילוק תאי עור מתים משכבת העור העליונה שלנו ועידוד תהליך החילוף שלהם בתאים בריאים וצעירים.
מחקר שנערך על ידי צוות חוקרים מגרמניה, ארה"ב והונגריה מצא שהגוף שלנו מיצר חומרים דומים לחומרים שבשמן קנאביס, במיוחד הצביעו החוקרים על החומרים הפעילים בקנאביס טי איץ' סי וסי בי די . הרופא הבכיר של המחקר מנבא שימושים עתידיים בשמן קנאביס לטיפול במחלות עור שונות באמצעות משחה שתופק מן השמן.
חוקר נוסף במחקר ד"ר וייסמן צוטט אומר שעקב הדימיון בין חומרים חלבוניים בשמן הקנאביס לחומרים הנמצאים ורכיבים את שכבות העור בגוף האדם יש לצפות למספר רב של שימושים שונים בשמן הקנאביס בטיפול במחלות עור ולהגנה של העור מפני פטוגנים.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-07/foas-tbo070208.php

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – ישנם סיפורים רבים של אנשים שטיפלו במחלת עור מאקנה ועד לדלקות עור קשות, ניתן למצוא ברחבי הרשת סיפורים רבים של אנשים שבאמצעות שימוש בשמן קנאביס נפטרו מסיבוכים ומכאובי עור שונים. אחד מסגולותיו של שמן הקנאביס בטיפול במחלות עור הוא שאינו סותם את נקבוביות העור אלה מנקה אותן ומאפשר לחומרים להמשיך להכנס ולצאת דרכם. בטיפול במחלות עור שונות כמו דלקות עור ואקנה אחת הבעיות היא מציאת חומר שהעור יגיב אליו טוב מבלי שאותו חמור יחסום את נקבוביות העור. הציון ששמן קנאביס מקבל בסולם שמגדיר את תועלתו של חומר לעור הוא הציון האפשרי הגבוה ביותר, מה שממקם את שמן הקנאביס (גם בתאוריה וגם במציאות) כשמן יעיל מאוד בטיפול במחלות עור שונות.
סיפורה של פרן קר מארה"ב מתאר כיצד פרן שהתמודדה עם דלקת עור כרונית ברוב שנותיה הבוגרות, ניסתה את שמן הקנאביס לטיפול בדלקת העור הכרונית שממנה היא סובלת ומגדירה את הניסיון שלה עם שמן הקנאביס הרפואי כמאוד מוצלח. פרן מחשיבה את שמן הקנאביס לתרופה הטובה ביותר שהיא נתקלה בה לבעיית העור שלה ומסמנת את העובדה ששמן הקנאביס אינו סותם את נקבוביות העור ומועשר בחומצות שומן אשר ידועות כמסיעות לגוף בשל תכונותיהן האנטי בקטריאליות.
אכן כן שמן הקנאביס נחשב לחומר שהוא מורכב מ57 אחוז חומר אנטי בקטריאלי.

http://www.naturalnews.com/044205_hemp_seed_oil_acne_skin_care.html

http://www.cureyourowncancer.org/michael-mcshanes-story-beating-squamous-cell-carcinoma-skin-cancer-with-cannabis-oil.html

http://www.huffingtonpost.com/marta-wohrle/cannabis-beauty-benefits_b_4533267.html

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור – לסיכום ניתן להסתכל על החומר שסקרנו ולהגיע למסקנה ששמן קנאביס מיטיב במספר רב של מחלות עור. במאמר זה התעלמנו מתרומתו הגדולה והמתועדת של שמן הקנאביס בטיפול בסרטן העור, אך לנושא זה ניגש במאמר אחר. ניתן להבין מהחומר שאספה הקהילה המדעית בנידון שיש לשמן הקנאביס יכולות גבוהות בטיפול במחלות עור בשל איכותו הצמיגית, העובדה שהוא מעודד לחות ונשימה תאית, מורכבותו מחומרים דומים ולפעמים זהים לחומרים אשר מרכיבים ומזינים את עורנו ואת המערכת החיסונית אשר דואגת לשמור עליו. ישנו עוד מקום רב למחקר בתחום אך החוקרים בתחום יצאו המומים ומצוטטים כפעורי פה אל מול הסגולות הרפואיות של שמן הקנאביס בטיפול במחלות עור ומנבאים לו עתיד מזהיר בתחום התרופות לטיפול שמחלות עור.

[otw_shortcode_button href="http://en.thcendcbd.com/cannabis-oil-treating-skin-diseases/" size="large" bgcolor="#5B590A" icon_position="right" shape="round" icon_url="https://www.thcendcbd.com/wp-content/uploads/2017/01/us_flag_small.png" target="_blank"]לקריאת המאמר באנגלית[/otw_shortcode_button]

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור

שמן קנאביס לטיפול במחלות עור | קנאביס רפואי לטיפול בבעיות רפואיות בעור

תגובה 1

  1. היי. אני סובלת מאקנה ורציתי לגעת איך בדיוק משתמשים בשמן והבנתי שיש כל מיני סוגים של שמני קנאביס ורציתי לדעת מה יהיה הכי טוב לאקנה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here