שמן המפ וכדורים מדללי דם – הסיכונים הכרוכים בנטילת מדללי דם
וכיצד עדיף לנו להתמש בשמן המפ במקומם
שמן המפ וכדורים מדללי דם – בכתבה זאת נביא אליכם את המידע העדכני בקרב קהילת המדע בנושא כדורים מדללי דם ולאחר מכן נסקור את האלטרנטיבה הלא היא שמן המפ.
אנו נגיע לפינות כמו ההיסטוריה של כדורים מדללי דם, למה אנשים נוטלים כדורים מדללי דם מלכתחילה ואילו נזקים אלו עשויי לחולל בגופנו. לאחר שנדגור ונבין את הצד של הכדורים מדללי הדם נפנה לבחון את המידע הרפואי העדכני ביותר על מנת לתת לכם מספיק מידע להבין בעצמכם מה המדע אומר על שתי התופעות והקשר ביניהן.
מה הם בעצם מדללי דם ומה מטרתם?
שמן המפ וכדורים מדללי דם – אך לפני כל נשאל מה הם בעצם מדללי דם ומה מטרתם, השימוש בנוגדי קרישה הוא החלטה המבוססת על הסיכונים וההטבות של נוגדי קרישה. הסיכון הגדול ביותר של טיפול נוגדי קרישה הוא הסיכון המוגבר לדימום. אצל אנשים בריאים, הסיכון המוגבר לדימום הוא מינימלי, אך אלו שעברו ניתוח לאחרונה, מפרצת מוחית ומצבים אחרים עשויים להיות בסיכון גבוה לדימום. בדרך כלל, היתרון של מניעת קרישה הוא מניעה או הפחתה של התקדמות המחלה. בין מדללי הדם הנפוצים ביותר היום ניתן למצוא את התרופות וורפרין, הפרין ושאר קומרינים.
http://www.mayoclinic.org/symptoms/blood-clots/in-depth/sym-20050850
מי הם האנשים המקבלים מרשם לכדורים מדללי דם?
שמן המפ וכדורים מדללי דם – וכעת נגיע לשאלה "מי הם האנשים המקבלים מרשם לכדורים מדללי דם"?
אנשים הנוטלים כדורים מדללי דם עושים זאת כי הגוף שלהם מתקשה בהתמודדות עם קרישי דם, או ייתכן שיש מצב רפואי ידוע כמו למשל ניתוח שמצריך לנטול אותם.
כדורים מדללי דם לעתים קרובות נרשמים עבור אנשים עם פרפור פרוזדורים (קצב לב לא סדיר), תסחיף ריאתי (חסימה של כלי דם גדולים הריאה), ולאחר ניתוח שסתום הלב או הליך אורתופדי כמו החלפת מפרק הירך או סוגים אחרים של ניתוחי עצם.
סכנה נוספת שנגרמת מקרישי דם אלה שקרישי דם יכולים לעבור לחלקים אחרים של הגוף ולגרום לבעיות רפואיות חמורות, כגון התקף לב.
עם זאת, לאורך זמן, קריש הדם עשוי להתמוסס בכוחות עצמו וכדורים מדללי דם עשויים גם למנוע קרישים אחרים מלהיווצר במחזור הדם שלנו. ישנם מדללי דם שניתן לקבל בדרך כלל רק בבית החולים, או במקרים מיוחדים אפילו לקבלם לשימוש בבית למשך זמן קצר: הרשימה של מדללי דם אלו הניתנים בהזרקה בלבד-
דלפרין, אנוקספרין, הפרין.
http://www.cardiosmart.org/~/media/Documents/Fact%20Sheets/en/zu1595.ashx
בחינה של הסיכונים הכרוכים בנטילת כדורים מדללי דם
שמן המפ וכדורים מדללי דם – השלב הבא בכתבתנו הוא בחינה של הסיכונים הכרוכים בנטילת כדורים מדללי דם.
תרופות מדללות דם יכולות להציל חיים, משום שהם יכולים לטפל או למנוע קרישי דם מסוכנים. אבל, הם גם מציבים תופעת לוואי אפשרית וחמורה מאוד: דימום.
משום פועלם של מדללי הדם להאט קרישת דם, דימום לא רצוי ולפעמים מסוכן יכול להתרחש עם השימוש של תרופות אלה. אדם שלוקח מדללי דם צריך לספר לרופא שלו על כל דימום או חבורות חריגות שהם חווים בכל מקום שיהיה על גופם, כמו גם כל נפילות רציניות או מכה קשה לראש.
לעיתים רחוקות, דימום הנגרם על ידי מדללי דם יכול להיות רציני מאוד או מסכן חיים, כמו דימום בתוך חלל המוח או הבטן. דימום רציני או מסכן חיים דורש טיפול רפואי מיידי. עם זאת, רוב הזמן, דימום נגרם על ידי מדללי דם אינו רציני או מאיים – כמו, למשל, דימום לאחר שריטה בעור בזמן עבודה בחצר.
דימום כזה הוא פחות חמור, אבל עדיין יכול להיות מטריד ולא נוח, והוא יכול להשפיע באופן רציני על איכות חיי היומיום של האדם.
דימום ממושך באף, או דימום באף שנמשך יותר מחמש דקות. חתך קטן בזמן גילוח עם סכין גילוח עלול לדמם יותר מהרגיל, או יותר מחמש דקות. חתך קטן, חתך או קרע בעור שעלול לדמם במשך זמן רב.
בעוד סוג זה של דימום אינו מטרד מסכן חיים, יותר ממחצית הביקורים בחדר המיון בקרב אנשים הנוטלים מדללי דם הם עבור דימום באף וסוגים אחרים של דימומים שנגרם על ידי פצעים שטחיים של העור.
שמן המפ וכדורים מדללי דם – וחשוב מכל, דימום מטרד הוא גם לעתים קרובות להאשים כאשר אנשים להפסיק לקחת את הדם שלהם דליל תרופות על פי הוראות של ספק שירותי הבריאות שלהם, אשר מעמיד אותם בסיכון שוב עבור הפיתוח של קרישי דם מסוכנים או מסכני חיים שיכולים לגרום לאשפוז והוצאות בריאות נוספות .
אנשים שלוקחים מדללי דם עדיין יכולים לעסוק במרבית הפעילויות שהם נהנים. הם פשוט צריכים לקחת כמה אמצעי זהירות נוספים, למשל:
- היו זהירים לגבי פעילויות, כגון ספורט בסיכון גבוה, שעלולות לגרום לפציעה, ותמיד דאגו ללבוש ציוד בטיחות נאות, למשל, קסדת אופניים בעת רכיבה על אופניים
- ללבוש כפפות מגן בעת עבודה עם כלים, כגון מספריים גינון או מכשירים חדים אחרים
- היזהר בעת תספורת לשיער או הסרת שיער כלשהוא מהראש
- השתמש במברשת רכה
- ללבוש נעליים כדי למנוע חתכים על הרגליים
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18574269
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25699609
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052956
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23954976
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25613866
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25705736
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24716468
שמן המפ וכדורים מדללי דם – לאחר שסקרנו את הסיכונים והדרכים שבהם ניתן להפחית את הסיכון לתופעות לוואי ופציעות מסוכנות אצל הנוטלים כדורים מדללי דם, נגיע לבחון מה הם האלטרנטיבות המוצאות ומה המדע העדכני אומר עליהם. וכעת נבחן אלטרנטיבות טבעיות למדללי דם המוכרים מהסוגים שציינו להנ"ל, הרשימה הבאה מורכבת בעיקרה מתבלינים ושאר חומרים הניתן למצוא בסופר או בשוק.
מדללי דם טבעיים – שמן המפ וכדורים מדללי דם
1) ג'ינג'ר – ג'ינג'ר הוא צמח פורח שמקורו בסין.
הוא שייך למשפחת Zingiberaceae, והוא קשור קשר הדוק לכורכום, cardomon ו galangal. קנה השורש (החלק התחתון של הגבעול לעתים קרובות נקרא שורש ג'ינג'ר, או פשוט זנגביל. לג'ינג'ר יש היסטוריה ארוכה מאוד של שימוש בצורות שונות של רפואה מסורתית / אלטרנטיבית. בג'ינג'ר נעשה שימוש בכדי לעזור בעיכול, להפחית בחילה ולעזור להילחם בשפעת והצטננות. ג'ינג'ר נמצא באותה משפחה כמו כורכום ומכיל סליצילט, חומצה שנמצאת בצמחים רבים. חומצה סליצילית אצטית, הנגזרת סליצילט, הנקראת בדרך כלל אספירין, יכולה לסייע במניעת שבץ. מזונות עם סליצילט, כגון אבוקדו, גרגרים, פלפלי צ'ילי ודובדבנים, בעלי סגולות דומות לכדורים מדללי דם. מחקרים נוספים נדרשים כדי לראות אם הם יעילים כמו תרופות מרשם אך החומר והפוטנציאל קיים בהם.
2) כורכום – כורכום הוא כימיקל צהוב בוהק המיוצר על ידי כמה צמחים.
curcuminoid הוא החומר העיקרי שנמצא בכורכום (Curcuma longa), חבר של משפחת זנגביל (Zingiberaceae). כורכום בא לידי שימוש כתוסף צמחי, מרכיב קוסמטיקה, כתוסף טעם למזון וצביעת מזון. מבחינה כימית, הכורכום הוא diarylheptanooid, השייך לקבוצה של curcuminoids, אשר הינם חומרים פנולים טבעיים האחראים לצבעו הצהוב של הכורכום. זה זמן רב כיכב תבלין הכורכום ברפואה עממית. על פי מחקר, המרכיב העיקרי, כורכומין, עובד על טסיות דם באופן שמונע קרישה.
3) קינמון – קינמון הוא תבלין המתקבל מהקליפה הפנימית של כמה מינים של עצים מן הסוג Cinnamomum. קינמון משמש בעיקר כתוסף ארומטי ותוסף טעם במגוון רחב של מאכלים, מאכלים מתוקים ומלוחים, דגני בוקר, מזנונים ומזונות מסורתיים. הניחוח והטעם של הקינמון נובעים משמן חיוני שלו ומרכיב עיקרי בקינמון, cinnamaldehyde, כמו גם חומרים רבים אחרים למשל אוגנול eugenol. קינמון ודודניתו הקרובה, קאסיה, זמינים באופן נרחב ומכילים coumarin, כימיקל הפועל כנוגד קרישה רב עוצמה. כאשר צורכים עם קינמון ו cassia, coumarin עשוי גם להוריד את לחץ הדם ולהקל על דלקת פרקים ושאר מקרים דלקתיים אחרים. עם זאת, יש להיזהר בעת שימוש בקינמון כמו מדלל דם. כמה מחקרים מראים כי צריכת קינמון ארוכת טווח במזון, כולל לחמים מבוססי קינמון ותה, עלולה לגרום לנזק בכבד.
4) פלפל קאיין – פלפל הקאיין, הידוע גם בשם התבלינים: פלפל בקר, פלפל צ'ילי אדום חם, אלווה, פלפל ציפורים או פלפל אדום. הפלפל הזה הוא זן של קפסיקום אנום annuum, אשר קשור לזן פעמון פלפלים, jalapeños, פפריקה, ואחרים. הסוג Capsicum הוא במשפחה nighthade (Solanaceae). זה פלפל צ'ילי חם המשמש לטיבול מנות ונקרא על שם העיר קאיין, בירת גיאנה הצרפתית. פלפלי קאיין יכולים להיות בעל השפעה חזקה על דילול הדם על הגוף בשל כמות גבוהה של סליצילטים הנמצאים בהם. פלפלי קאיין ניתן לקחת כמוסות או כמו תבלין לאוכל. בנוסף דילול הדם שלהם, פלפלי קאיין יכולים להוריד את לחץ הדם ולהגדיל את זרימת הדם.
5) ויטמין D – ויטמין D שייך לקבוצה של סיסטרואידים מסיסים בשומן האחראים להגברת ספיגת המעיים של סידן, מגנזיום ופוספט, וכן השפעות ביולוגיות רבות אחרות. בבני אדם, התרכובות החשובות ביותר בקבוצה זו הן ויטמין D3 (הידוע גם בשם cholecalciferol) וויטמין D2 (ergocalciferol). Cholecalciferol ו ergocalciferol. רק כמה מאכלים מכילים ויטמין D. המקור הטבעי העיקרי של הוויטמין הוא דרך סינתזה של cholecalciferol בעור מכולסטרול דרך תגובה כימית התלויה בחשיפה לשמש (במיוחד קרינת UV). מחקר שנעשה באוניברסיטה בשוודיה, אשר בחן את הרגלי החשיפה אל השמש של -40,000 נשים מעל 11 שנים בממוצע, מצא שחשיפה לשמש רגילה הפחיתה את הסיכון ל- קרישת דם בשליש. צוות המחקר סברו שנתון זה מראה כי ויטמין D המתקבל באמצעות חשיפה לשמש עשוי להיות הסיבה מאחורי האפקט המגן. עם זאת, מחקר נורבגי נכבד מצא כי רמות בסרום של ויטמין D לא היו קשורים עם הסיכון העתידי של קרישי דם בתוספת ויטמין D להגברת רמות הסרום בדם מעל לרמות הנורמליות לא הפחיתה את הסיכון ל- קרישת דם בעתיד. הנתונים לא היו חד משמעיים בנוגע להאם השלמת רמות נמוכות של ויטמין D (חוסר בויטמין D) עלול להביא אותם לרמות גבוהות יותר, יפחית הסיכון לקרישת דם. בקיצור, אור השמש ו / או ויטמין D עשויים לשחק תפקיד במניעת קרישת דם.
6) ויטמין E – ויטמין E שייך לקבוצה של תרכובות הכוללות הן טוקופרולס tocopherols וטוקוטרינולים tocotrienols שהם צורות שונות של ויטמין E, γ-tocopherol שהוא הצורה הנפוצה ביותר של ויטמין זה. γ-Tocopherol ניתן למצוא בשמן תירס, שמן סויה ומרגרינה. α-tocopherol, הינו הצורה הפעילה ביותר מבחינה ביולוגית של ויטמין E, היא הצורה השכיחה ביותר של ויטמין E בתזונה. וריאנט זה ניתן למצוא בשפע ביותר בשמן נבט חיטה, חמניות, שמן חמניות. כמו נוגד חמצון מסיס בשומן, זה קוטע את התפשטות מינים חמצן תגובתי המתפשטים דרך ממברנות ביולוגיות או באמצעות שומן כאשר התוכן השומנים שלו עובר חמצון על ידי תגובה עם רדיקלים שומנים יותר מייצר תגובה בכדי ליצור מוצרים יציבים יותר. צריכה של יותר מ -1,000 מ"ג של טוקופרולים ליום עשויה להיות רעילה ולגרום אף לבעיות דימום. ויטמין E נחשב למדלל דם טבעי בעוצמה בינונית.
7) סליסילאטים – Salicylates הם תרכובות וכוללים חומצה אצטיל-סליצילית, המרכיב הפעיל באספירין.
מאחר שאספירין משפיע על טסיות הדם, הוא נצפה בעבר כטיפול ללא מרשם היעיל ביותר במניעת קרישי דם. עם זאת, מחקר חדש התגלה רק בשנה האחרונה, המציעה לחולים לא להשתמש בנוגדי קרישה סטנדרטיים שנקבעו (עקב קרישת דם) אספירין מומלץ בכדי להפחית באופן פוטנציאלי את הסיכון לחזרתו של קריש הדם. הנתונים אינם חד משמעיים אם אספירין מונע קרישת דם אך ברור שאינו יעיל כמו תרופות נוגדות קרישה, אבל יכול להיות טוב יותר מאשר לא לעשות או לנטול כלום.
הכנו עבורכם רשימה של חומרים ברי השגה המכילים סליצילטים.
תבלינים המכילים סליצילטים:
-קינמון
-טמרי
-אבקת קארי
-אוֹרֶגָנוֹ
-מִנתָה
-פִּלפֶּלֶת
-זַנגבִיל
-פַּפּרִיקָה
-קוֹרָנִית
-שָׁמִיר
-גאראם מאסאלה
מזונות המכילים סליצילטים:
-רוב הפירות, כולל פירות יבשים. (כמויות קטנות יותר ניתן למצוא אוכמניות, חמוציות, ענבים, דובדבנים, תותים, נקטרינה, מנדרינות, תפוזים)
-דבש
-חוֹמֶץ
משקאות המכילים סליצילטים:
-תה, תה שחור וירוק
-מיץ אננס
-יין, לבן ואדום
שמן המפ וכדורים מדללי דם
מקורות:
http://www.researchgate.net/publication/7137438_Anticoagulant_effects_of_a_Cannabis_extract_in_an_obese_rat_model
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22411724
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4139072/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC425178/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29035490
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/61963
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6961402
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6940150
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC392714/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC383221/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6935668
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6444419
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7061710
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14347873
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1138628
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4810073
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC392714/
שמן המפ וכדורים מדללי דם