מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה
מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – מריחואנה כטיפול בפציעות טראומה- בכתבות קודמות נגענו בעיקר במחלות וסינדרומים שהשימוש בצמח הקנאביס וגרורותיו יכולים להקל ואף לרפא, אך לא נגענו כמעט בכלל בקשר של שימוש בקנאביס להתמודדות טובה יותר עם פציעות כפציעות טראומה. אז קודם ניגש ונסביר לרגע מה היא פגיעת טראומה גופנית. טראומה גופנית או חבלה היא פגיעה בשלמות רקמות הגוף כתוצאה מפגיעה ממקור חיצוני למשל תאונת דרכים נחשבת לפגיעת טראומה. בשפה הרפואית, "טראומה גופנית" קרויה בקיצור "טראומה" למשל: "יחידת הטראומה של בית החולים. הענף הרפואי החוקר פציעות וחבלות גופניות נקרא טראומטולוגיה, שהיא ענף משנה של תחום הנקרא רפואת חירום.
בכתבה זאת נביא אליכם את הממצאים העדכניים בנוגע לסגולותיו של צמח הקנאביס בטיפול בטראומה גופנית ובעיקר בתמורות שהחומרים הפעילים בצמח יוצרים בגופנו, באופן שעושה אותו עמיד יותר לפגיעת טראומה פיזית.

http://www.cannabis-med.org/english/studies.htm

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%94_%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA
מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה– האם אי פעם חשבתם ששימוש במריחואנה יכול להכין את גופכם באופן טוב יותר לפגיעה מוחית הנגרמת מטראומה פיזית?  אנחנו מניחים שלא, סקר של חולים עם פגיעות מוח טראומטיות גילו כי לפצועי פגיעה מוחית שהשתמשו במריחואנה היה סיכוי גבוה יותר לשרוד מאשר אלו אשר לא השתמשו בסמים המיוצרים מן הצמח. הממצאים של המחקר מראים כי החומר הפעיל בצמח המריחואנה טי איץ' סי  (או בשמו המולקולארי טטרהידרוקרבינול), עשוי לסייע בהגנה על המוח במקרים של פגיעה מוחית טראומטית, אומרים החוקרים מהמרכז למחקר בלוס אנג'לס במאמר שפרסמו בשנת 2014. המחקר כלל 446 פגועי פציעות מוח, המחקר הראה שבקרב 82 פצועים שנמצא בשתן שלהם שאריות של החומר הפעיל טי איץ' סי מת רק אחד מפציעותיו בעוד בקרב שאר החולים 42 מתו מפציעתם.

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – מחקרים קודמים שנערכו על ידי חוקרים אחרים מצאו שתרכובות מולקולאריות מסוימות במריחואנה עזר להגן על המוח בניסויים שנעשו בחיות יונקות אחרות (אשר חולקות איתנו את אותה מערכת קולטנים המתקשרת עם החומרים הפעילים שבצמח המריחואנה) לאחר טראומה. החוקר ד"ר דוד פולרד ממכון המחקר בלוס אנג'לס צוטט במגזיני בריאות כמנבא פריצות דרך רבות בתחום טיפול בפציעות מוחיות הנגרמו מטראומה גופנית על ידי תרופות המחכות את תפקודו של החומר הפעיל טי איץ' סי על מנת לתת לגופנו יכולת הישרדות טובה יותר אל מול פגיעה פיזית במוח.

החוקרים ציינו כי העיתוי של המחקר שלהם היה "רלוונטי" בגלל מאמצים הנוכחיים כדי לשנות את המעמד החוקי והתדמיתי של המריחואנה וביקשו מהממשל להמשיך ולספק היתרים למחקרים בחומר זה שעדיין נחשב בארצות הברית לחומר לא חוקי ברמה הפדראלית.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25517414

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25264643

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19820573

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10548155

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – אירועי טראומה כמו נפילה מגובה רבו ופציעות הנגרמות מתאונות דרכים, גורמים לפגיעות וכשלים כלל מערכתיים באברי הגוף.
בשנת 1971 החלו חוקרים לבדוק את ההשפעה של החומרים הפעילים בצמח הקנאביס על אנשים שעברו פציעה בעמוד השדרה. החוקרים מצאו שמלבד סגולותיו של הצמח בריפוי כאב ובהקלה על תסמיני פציעה בעמוד השדרה, ישנן גם תמורות ברמה הביולוגית אשר משפיעות לטובה על היכולת של הגוף לאחות את הפציעה שבעמוד השדרה, לשחזר רקמות ולהאיץ החלפה של תאים פגועים.

חוקרים אשר המשיכו לחקור את הנושא מאז, מצאו שלחומר הפעיל מסוג סי בי די ישנם יכולות מדהימות בהקלה על תחושות כאב. בנוסף לכך נמצא שהחומר הפעיל סי בי די מגביר את ההחלמה מפציעה בעמוד השדרה בכך שהוא משפר את הציונים במבדקים מוטוריים שאחרי הפגיעה בעמוד השדרה.
מחקרים אחרים איששו את העובדה שהחומר הפעיל טי איץ' סי, מעבר לסגולותיו הפסיכו אקטיביות, ניחן בסגולות רבות בריפוי רקמות פגועות ובסימפטומים של פציעה בעמוד השדרה כגון : הפרעות שינה, הפרעות בשליטה על שלפוחית השתן והתכווצויות באזורים הסמוכים לפציעה.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21915768

http://www.cannabis-med.org/studies/ww_en_db_study_show.php?s_id=36

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130530132531.htm

http://www.cannabis-med.org/english/studies.htm#_Toc307501864

http://www.merryjane.com/health/medical-marijuana-can-help-heal-brain-trauma

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – בפציעות טראומה הגוף צריך להתמודד עם כשלים רבים של מערכות רבות בגוף בו זמנית על מנת לנסות ולהתמודד עם הפציעה.
מחקרים מסוימים התמקדו בפציעות אשר משפיעות על מערכת העצבים ברמה המולקולארית בניסיון להבין אילו קולטנים, (אם בכלל), כחלק מהמערכת האנדיקנבואידית, פעילים ברמה המולקולארית. כל פגיעה ברקמות הגוף מובילה לפעולות ביולוגיות שונות בגוף כמו למשל שחרור טוקסינים מתאים ורקמות שנפגעו ופוגעים בסביבה הקרובה אליהם בתוך גופנו. על מנת להתמודד עם תופעה זאת הנפוצה בכל פציעה ופגיעה במערכת העצבים, (פגיעה זאת הינה שחרור חומרים רעילים אל התא ובחלל שבין התאים באופן שפוגע ברקמה העצבית ובתאי העצב עצמם). החוקרים ביקשו לראות איזו השפעה יש לחומרים הפעילים בצמח הקנאביס על תופעה זאת אשר גם מצריכה תשומת לב בכדי לצמצם את פגיעתה במערכות הגוף. במחקר שנערך ב1998 הוכיחו החוקרים שהחומרים הפעילים בצמח הקנאביס מעכבים ועוצרים פעולות של קולטנים רעילים בתוך גופנו לאחות פציעה מהסיבות שציינו הנ"ל.

החוקרים הוכיחו שהפעילויות והתמורות שבין אנזימים וחומרים שומניים שונים בגופנו לבין החומרים הפעילים בקנאביס משפרים את התמודדות הגוף עם תופעת שחרור אותם הרעלנים כתוצאה מפציעה.

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – המחקר עוד קבע כי מריחואנה נמצאה כיעילה במניעת הן רעילות עצבית על ידי גלוטמט ומוות תאי. החומר הפעיל הנחשב לפסיכואקטיבי של הקנאביס, THC, גם חסם רעילות עצבית בצורת גלוטמט עם עוצמה דומה לקנבידיול.
בשני המקרים, הרעילות העצבית הייתה מושפעת אנטגוניסט לרצפטור הקנבינואידי הלא הוא החומר הפעיל סי בי די. הדבר מצביע על כך שלקנבינואידים עשויים להיות השפעות טיפוליות בעלות שימוש פוטנציאלי שאינן תלויות קולטנים קנבינואידים ולכן הם לא מלווים בהכרח תופעות לוואי פסיכיאטריות.
האופן שבו החומרים הפעילים יוצרים פעולות אלו הן באמצעות פתיחת תעלות קולטנים המצויות על גבי התאים בגופנו באמצעות שליטה בכמות הסידן שבתא ובחלל שמחוץ לו.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1320680

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC47201/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC20965/

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה – לסיכום נרצה לציין את ההפתעה שנוצרה אצלנו בעת למידת החומר לכתיבת כתבה זאת.
קנאביס נחשב בשנים האחרונות כצמח עם סגולות רפואיות אך בדרך כלל כשמדובר בטיפול למחלה, פעמים רבות למחלות סרטן ומחלות הנוצרות כתוצאה מדלקות שונות אך ההפתעה הייתה חיובית ומעניינת, שלקנאביס, (כפי שמצאו חוקרים שונים), ישנם סגולות בטיפול ובהכנת גופנו לפציעות טראומה. לקנאביס ישנה היכולת לעזור לגוף ולהתמודד עם השלכות הפציעה והכאב הנלווה לפציעות קשות מסוג זה.

מריחואנה לטיפול בפצעי טראומה


לקריאת המאמר באנגלית

Facebook
Twitter
ייעוץ והדרכה לחולים

עוד באותו נושא

הקסהידרוקנבינול HHC
CBD

הקסהידרוקנבינול HHC

הקסהידרוקנבינול HHC הקסהידרוקנבינול HHC- קניבואיד חדש שהצטרף לאחרונה לרשימת הקניבואידים החיוניים בצמח הקנאביס. צמח הקנאביס

קרא עוד »

כתיבת תגובה

תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים
ארכיונים
תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים