מזיקים ומריחואנה – המדריך המלא להתמודדות
מזיקים למריחואנה
מזיקים למריחואנה – בכתבה הזאת נתמקד בנושא שיכול להטריד כל מי שמגדל כל סוג של יבול, צמח המריחואנה כמו יבולים אחרים, נתון לסיכונים מצד מזיקי מסוגים שונים. בכתבה הזאת נביא ביניכם את המידע העדכני אודות המזיקים השכיחים ביותר לצמח המריחואנה ודרכים להגן על צמח המריחואנה בדרך הטובה ביותר.
למרבה הצער, חרקים ומזיקים אחרים יכולים לגמרי להרוס יבולים מריחואנה שלמים, כתבה זאת נועדה להיות משאב מקיף אודות סוגים שונים של חרקים / מזיקים / עובש ופטריות שיכולים להשפיע על כל יבול מריחואנה, ביחד עם טיפים למניעה ולפתרון כל בעיה.
מזיקים שיכולים להרוס צמחים מסוג מריחואנה כוללים כנימות, אפידים(צורת חיים דמוית קרציה) , פטריות, זבובים ירוקים, זבובים שחורים, וירוס פסיפס, עכביש קרדית, זחלים, אינצוורמים, זבובים לבנים, עובש, ריקבון גזע, ואפילו יונקים כגון צבאים או חתולים.
- מזיקים למריחואנה – כעת לאחר סקירה מקוצרת זאת נשאלת השאלה, מי מהמזיקים הכי נפוץ, ממי הכי כדאי לנו לנקוט בצעדים מונעים וכיצד. מחקר מעמיק שערכנו בנושא בקרב מחקרים שנערכו במדינות שמזג האוויר בהם יחסית דומה לישראל לפחות בכמה משתנים, כמו למשל אחוזי לחות ובעלי חיים דומים.רוב המזיקים לצמח המריחואנה הינם חרקים . כמעט 300 סוגי מזיקים שונים שהם חרקים תוארו, אבל מעט מתוך ה300 הללו עלולים לגרום לאובדן היבול.
בגידולים של קנביס, אחד המזיקים החמורים ביותר הם לפידופטרה או בשפה העברית בוררי גזע lepidopterous, סוג של פרפר, בעיקר מהסוג הניזון בדרך כלל מתירס אירופי(Ostrinia nubilalis) ונקראים בוררי קנביס (Grapholita delineana). אותם חרקים הינם סוג של עש שתוקף צמחים.
מתחת מחזור החיים של הלפידופטרה:זן נוסף של חרקים שנמצא ברמות הסיכון הגבוהות ביותר לצמח המרילואנה הן חיפושיות. חיפושיות למשל הן דוגמא לחרק שתוקף את הגבעולים והשורשים (למשל חיפושיות מהסוגים, Psylliodes attenuata, Rutae Ceutorhynchus, Rhinocus pericarpius, Thyestes Gebleri, וכמה Mordellistena spp.).
בגידולי שדה, פגיעה בעלים ובצמרות פורחות נגרמת בדרך כלל על ידי זחלים (למשל, בוררי קנביס ובעיקר על ידי התולעים), חיפושיות (למשל, Psylliodes attenuata. בגידולי מריחואנה, המזיקים השולטים הם חרקים עם פיות מוצצים, כגון כנימות (קנביס פורודון, מיזוס פרסייקה, אפיס פאבה), ביצים (טריאלורודס ואפורוריום, בימיסיה ספיי).
המזיקים הלא-חרקים החשובים ביותר הם עכביש קרדית (Tetranychus urticae, Aculops cannabicola). שבלולים, מכרסמים וציפורים שבנוסף מזיקים לשתילים וזרעים של צמח המריחואנה. מתחילת המאה הקודמת תועדו הריסות של יבולים שלמים של צמח הקנביס (עוד מלפני שהוצא מחוץ לחוק באמצע המאה הקודמת), על ידי להקות ציפורים. באזור החוף המערבי של ארצות הברית ישנם תיעודים עוד משנת 1908 של הריסות יבולים על ידי להקות ציפורים במיוחד של עורבים, יונים ושקנאים אפילו בערי חוף.
ביבשת אירופה דווקא תועדו מספר רב של הריסות יבולים על ידי פרות וסוסים שפשוט ראו את יבול המריחואנה כעשב שהוא, אך אנו איננו נתמקד במזיקים אלו מתוך מהחשבה שאלו פחות מדאיגים אותנו.מזיקים למריחואנה – כרגע נפנה לשאול, כיצד אנו יכולים לזהות שישנה בעיה בצמח הקנביס שלנו?, התשובה לזאת מורכבת אך עבורכם אספנו רשימה של הסימפטומים המתועדים ביותר:
- חלקים מהעלה נצבעים באפור ושחור
- נקודות חומות או שחורות על העלה והגזע
- עלים עם קצוות בצבע סגול כהה
- קצוות עלים אכולים או הנראים שרופים
- צורות דמויות פסיפס על גבי העלה
- עלים בעלי צבע דהוי
- גזע צמח אדום
- גדילה איטית
- פרחים "רזים" למראה
זאת היא רק רשימה חלקית שהיינו צריכים לברור מרשימות של מאות מזיקים שונים אך החלטנו להביא בפניכם רק את אלו שמחקרים תיעדו עם מעל 15 אחוז סיכון לתקיפה של גידולי מריחואנה.
מזיקים למריחואנה – בין המחקרים הכי "מרגשים" בנושא, שהתפרסמו בשנתיים האחרונות, נתקלנו במחקר שהתפרסם באוגוסט שנת 2017 והתבצע באמצעות 7 אוניברסיטאות ומכוני מחקר באירופה, וכלל מכוני מחקר מאיטליה וצ'כיה, ביניהם מכוני מחקר לרפואת הצמח, בוטניקה ומחלקות פרמקולוגיות.
המחקר ניסה למצוא באמצעות השבחה גנטית את הפיתרון הטוב ביותר כנגד מזיקים מסוגים כמו: עובש, חרקים ועכבישים התוקפים גידולי פנים של מריחואנה עתירה בTHC.
המחקר ניסה למצוא פיתרון אנזימתי קיים לבעיית המזיקים, או במילים אחרות למצוא אנזים (חלבון מזרז תהליכים בתאים חיים ובתאים צמחיים) הקיים בצמח כלשהוא ומוכר למדע בסגולותיו להגן על הצמח ממזיקים שונים. המחקר התמקד בשלושה אנזימים שעונים על התיאור ומצאו בסופו, ששמנים של אגוז מוסקט ושמן CBD מכילים בקטריה ושני אנזימים שהחדרתם לגנום של הצמחים מגינה עליהם בפני רוב המזיקים, אחד ממכוני המחקר שהשתתפו במחקר מתכנן בעתיד להשיק זרעים שבגנום שלהם ישנם האנזימים הללו ובכך לספק הגנה מרבית ליבולי מריחואנה.
מחקר נוסף שתפס את צומת ליבנו התפרסם בשנת 2017 והתפרסם בזכות מעמצם המשותף של מספר מכוני מחקר ואוניברסיטאות מצ'כיה, בלגיה והולנד. מטרת המחקר הייתה להתמקד בנקודות העיקריות שעולות בגידולים פנימיים של צמח המריחואנה. המחקר בדק גידולים בבלגיה והולנד שהינן המדינות שמגדלות הכי הרבה מריחואנה בגידולים פנימיים בכל האיחוד האירופאי.
המחקר מצא שעובש הנגרם מיותר מידי לחות או יותר מידי לחות או המזיק המסוכן ביותר ולצידו נמצאים פרפרי הלפידופטראה . המחקר הדגיש את החשיבות בשמירה על לחות וצומת לב לסימפטומים בצמח כגורם החשוב ביותר להגנת נצמח בפני מזיקים.
בנוסף שוחרר מדריך עם נקודות הנחיה לשמירה על יבולי מריחואנה ובהמשך נביא בפניכם את עיקרו בשילוב מסקנות של מחקרים נוספים שחקרנו בנושא.
מזיקים למריחואנה – כעת נתחיל למנות את הצעדים המומלצים לעשות על מנת לשמור על יבולי מריחואנה בריאים ומוגנים ממזיקים שונים. באמצעות סקירה של מדריכים שונים שהתפרסמו בשנתיים האחרונות הרכבנו עבורכם מדריך להגנה על צמחי מריחואנה בגידול פנימי וחיצוני כפי שהוסקו ממספר מחקרים:
הצעדים שיש לנקוט עבור בריאות מקסימלית של צמח המריחואנה בפני מזיקים
1) הסרה או ריסוס של חרקים רבים ככל האפשר
2) מאורר מעל הצמחים
3) מריחת שמן נים על גזע הצמח
4) סבונים דוחי חרקים
5) דוחה מזיקים ספינוסד
6) אלכוהול ומים – תערובת של מים ואלכוהול ביחס של 9 ל 1, יש לשפשף לאחר ריסוס פעם בשבוע עד שהחרקים נעלמו. עם תערובת מים אלכוהול, המטרה היא לרסס את החרקים ישירות על מנת להרוג אותם.
7) שמירה על לחות- גם כאן הנושא אינו פשוט, על מנת להגיע לשמירה על אחוזי לחות אופטימאליים אנו צריכים לשים לב שצמחי המריחואנה יקבלו כ70 אחוז לחות בהתחלה, לאחר מכן בשלב הוגיטציה בין 40 ל60 אחוז ובשלב הפריחה כ40 ל50 אחוזי לחות. בשבוע האחרון של הפריחה מומלץ לשמור על פחות מ40 אחוזי לחות.
8) שמירה על חומציות האדמה- על מנת לספק בריאות והגנה לצמח המריחואנה יש להקפיד על רמות חומציות שבין 5.5 PH ל6.5 PH בהתאם לסוג האדמה והזן.
מזיקים למריחואנה – לסיכום נבחן את המידע המדעי שאספנו עבור כתבה זאת ונבין שאכן זאת אינה משימה פשוטה לספק הגנה בפני מזיקים לצמח המריחואנה, נכון שבישראל הצמח נהנה ממזג אויר מצוין ואחוזי לכות נוחים אך ישנם עוד כל כך הרבה משתנים בבריאות צמח המריחואנה שכדאי לשים לב לדקויות ולהנחיות שפרסמנו, על מנת לספק בריאות והגנה מקסימאלית לצמחים שלנו.
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11356-017-0635-5
http://www.internationalhempassociation.org/jiha/iha03201.html
http://webbook.nist.gov/cgi/cbook.cgi?ID=R332417
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0379073817301299?via%3Dihub
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28502714
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29105041
http://il.chinahbio.com/info/spinosad-25021270.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24859075