טי אייץ סי מונע נזק
מוחי – שמן thc
thc מונע נזק מוחי
טי אייץ סי מונע נזק מוחי – מריחואנה הינה "סם פנאי" ידוע כאשר פרסומו השלילי והשנוי במחלוקת נובע מעצם שימושו כסם פסיכואקטיבי, אך למרות זאת, מחקר מדעי הנכנס לעובי הקורה של ערכו הרפואי גדל בעשור האחרון תוך כדי הגילוי הראוי לציון של ה THC ביכולתו במלחמה במחלות.
טי אייץ סי מונע נזק מוחי – פרופסור יוסף סרנה (פ. סרנה) מהמחלקה לפיסיולוגיה ופארמקולוגיה במרכז אלדסון בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ציין כי כמו כן, למריחאונה איכויות נוירופרוטקטיביות (המגנות על העצבים).
פרופסור סרנה וצוות המחקר גילו כי כמויות אולטרא-נמוכות של טי אייץ סי מונע נזק מוחי ארוך טווח בהתעוררות של פציעה מהיפוקסיה (אפסקת חמצן בלתי מספקת לתאים והרקמות בגוף), התקפים או סמים רעילים.
לנזק מוחי יכולות להיות השלכות המתחילות בגרעונות קוגנטיביות קלים ( כגון זיכרון וכישורי חשיבה) ועד לנזק עצבי חמור ( כגון שיתוק של שרירי הפנים).
טי אייץ סי מונע נזק מוחי – מחקרים קודמים התרכזו בהזרקה של כמויות גדולות של THC במסגרות זמן קצרות ( כשלושים דקות) לפני או אחרי פציעה.
המחקר העדכני של פרופסור סרנה מראה כי אפילו כמות אולטרה-נמוכה של THC אשר הינה קטנה פי 1000 עד 10000 מהכמות המצויה בסיגריית מריחאונה, שניתנה 1-7 ימים לפני או 1-3 ימים אחרי הפציעה יכולים לאתחל תהליכים ביוכימיים אשר מגנים על תאי המוח ומשמרים פעולות קוגנטיביות לאורך זמן.
לפי פ. סרנה טיפול זה, במיוחד בתוכן של כמות נמוכה במסגרת זמן ארוכה, יכול להיות ישים להרבה מקרים של פגיעה מוחית והינו בטוח לאורך הזמן.
זאת מעיד על כך כי טי אייץ סי מונע נזק מוחי.
טי אייץ סי מונע נזק מוחי – במהלך הניסויים על הביולוגיה של קנאביס, פ. סרנה וצוות המחקר שלו מצאו כי לכמויות קטנות של הסם היו השפעות משמעותיות על איתות תאי, מניעת מוות תאי וקידום פקטורי גדילה.
גילוי זה הוביל לסדרה של ניסויים אשר תוכננו לבחון את היכולות הניורופרוטקטיביות של THC בתגובה לפגיעות מוחיות שונות.
צוות המחקר הזריק לעכברים מנה בודדת של THC לפני ו/או אחרי חשיפה לטראומה מוחית ואל קבוצת ביקורת נפרדת אשר לא קיבלה טיפול, לא הוזרקה מנה של THC.
לאחר כשבע שבועות אחרי הפציעה ההתחלתית העכברים אשר קיבלו טיפול ב-THC הראו ביצועי התנהגות טובים יותר במבחנים המודדים למידה וזיכרון.
בנוסף, מחקרים ביוכימיים הראו כמויות גבוהות של כימיקלים נוירופרוטקטיביים בקבוצת הניסוי, זאת בהשוואה לקבוצת הביקורת.
החוקרים רשמו במסקנותיהם "ההשפעות ארוכות טווח הללו מצביעות כי טיפול יחידני במינון אולטרא-נמוך של THC מסוגל לשנות את פני המוח ולאתחל השפעות התנהגותיות והתפתחותיות ארוכות טווח במוח."
פ. סרנה מסביר כי אחד ההסברים שלו לתוצאה הינה התניה טרומית ומאוחרת, כאשר ה THC גורם נזק מועט למוח וזה מאפשר לו לבנות חוסן ומשמש כמתניע למידות הגנתיות בפני פציעות חמורות בהרבה יותר.
כמות נמוכה של THC הינה הכרחית בכדי לאתחל תהליך זה מבלי לגרום יותר מדי נזק התחלתי.
לפי פ. סרנה, ישנם מספר הטבות פרקטיות לתוכנית טיפול זאת. עקב חלון הזמן הטיפולי הארוך, טיפול זה יכול לשמש לא רק על מנת לטפל בפציעה לאחר התרחשותה, אלא גם למנוע פציעה אשר עלולה להתרחש בעתיד.
לדוגמא, מכונות קרדיופולמונריות (לב-ריאה) המשמשות בניתוחי לב פתוח נושאות את הסיכון בשיבוש אספקת הדם למוח, ואת ה-THC ניתן לתת לפני כן כאמצעי הגנה.
בנוסף, הכמויות הקטנות מאפשרות את השימוש היומיומי אצל מטופלים אשר נמצאים בסיכון מתמיד של פציעה מוחית, כגון אפילפטים או אנשים עם סיכוי גבוה להתקפות לב, ולכן ניתן להגיד כי THC מונע נזק מוחי.
מקור המאמר מאתר examiner.com ונכתב ב-31.5.2013