האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?
האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן? – כאשר אדם מגלה שיש לו את מחלת הסרטן הוא עשוי לשאול את עצמו חלק מהשאלות הבאות:

  • האם אני הבאתי על עצמי את המחלה.
  • האם הרגשות והמחשבות שלי יכולות להשפיע על הטיפול
  • האם אוכל לשלוט בגדילה של הגידול ע״י מחשבות חיוביות או לדמיין איך גופי נלחם בסרטן
  • האם רגיעה או מחשבה חיובית יעזרו לנצח את הסרטן

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן? – חלק חשוב בהתמודדות עם הסרטן הוא הכרה ברגשות ובהרגשות. טיפול שמכוון לטפל ברגש וביחסים אישיים המכונה התערבות פסיכולוגית יכול לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר ולהשיג איכות חיים טובה יותר. אבל אין עדויות מוחלטות לתמיכה ברעיון שההתערבות הפסיכולוגית גורמת להורדת הסיכוי לחלות בסרטן, מונעות מהסרטן לחזור או גורמות לאדם החולה בסרטון להאריך את חייו. דברים כמו קבוצות תמיכה, טרפיה ורגיעה יכולות לעזור בטיפול במתח וחרדה והתמודדות עם רגשות שמגיעות עם האבחנה בסרטן.

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?  – תכונות אישיות וסרטן

במשך שנים היו רבים שהיו סבורים שאנשים עם סוגי אישיות מסוימים הם בסבירות גבוהה יותר לחלות בסרטן. המחשבה הייתה שאנשים נויירוטים הם בסיכון הגבוה ביותר לחלות בסרטן. יחד עם זאת המחשבה הייתה שהאישיות משפיעה על התוצאה של הסרטן כלומר האישיות משפיעה על הסיכוי  שאדם שחלה בסרטן ימות.

רוב המחקרים בנושא לא הצליחו למצוא קשר בין מבנה האישיות של האדם להתפתחות הסרטן אולם מספר קטן של מחקרים הראו תמיכה ברעיון. מומחים ציינו שהמחקרים התומכים ברעיון היו קטנים יותר, לא מתוכננים נכון וללא בקרה. משמעות הדבר הוא שלתוצאות שלהם הייתה נטייה למקריות. כמו כן כמה כתבי עת נטו לפרסם את המחקרים שהראו קשר בין מבנה האישיות לסרטן ודחו את אלה ששללו את הקשר.

בשנת 2010 פורסם המחקר המדעי הגדול ביותר. במעקב אחרי 60000 איש לתקופה של 30 שנה. המחקר הראה כי אין קשר בין אישיות ובין סיכון לסרטן ושאין קשר בין תכונות אישיות לבין ההישרדות מסרטן.

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?  – האם גישה חיובית משפיעה על סרטן?

אנשים החולים בסרטן ובני משפחותיהם עלולים להרגיש אשמים בגלל התגובות הרגשיות שלהם למחלה. הם עלולים להרגיש לחץ כדי להיות חיוביים כל הזמן, אשר אינו מציאותי. תחושה של לחץ זה יכול לבוא מתוך עצמם, מאנשים אחרים, או שניהם גם יחד. עצב, דיכאון, אשמה, פחד, וחרדה הן מחשבות נורמליות לאדם המתאבל הלומד להתמודד עם שינויים גדולים בחיים. ניסיון לדחוק או להתעלם מהרגשות הללו או לא לדבר עליהם עם אחרים יכול לגרום לחולה בסרטן להרגיש בדידות. דרך זו עלולה גם להפוך את הכאב הרגשי לגרוע יותר. חלק מהחולים מרגישים אשמים או מאשימים את עצמם כאשר הם לא מצליחים להישאר חיוביים דבר אשר רק מגביר את העומס הרגשי שלהם.

ברוח דברים אלה, הרבה אנשים רוצים להאמין כי הכוח של המוח יכול לשלוט במחלות קשות. זוהי אמונה מנחמת שיכולה לגרום לאדם להרגיש בטוח יותר מפני הסיכון של מחלה קשה. אם זה היה נכון, אתה יכול להשתמש בראש שלך כדי לעצור את הסרטן מלגדול. אבל הצד השני של אמונות כאלה הוא שכאשר אנשים עם סרטן לא משתפרים, הם עשויים להאשים את עצמם.

כדי ללמוד עוד על היחס לסרטן והישרדות, החוקרים בחנו את רווחתם הרגשית של יותר מ -1,000 חולים עם סרטן הראש והצוואר כדי לברר אם זה השפיע על ההישרדות. במשך זמן, מי שהראה ניקוד גבוה נפשי לא הראה הבדלים בצמיחת סרטן או אורך חיים בהשוואה לאלה עם ציונים נמוכים. בהתבסס על מה שאנחנו יודעים עכשיו על איך מתחיל סרטן וגודל, אין שום סיבה להאמין כי רגשות יכולים לגרום לסרטן או לסייע לו לגדול.

האם פסיכותרפיה יכולה לעזור לאנשים לחיות יותר?

מחקר בתחום של טיפול, הפחתת מתח וסרטן הוביל למחקרים מעורבים. ממצאים אלו יכולים לבלבל כותבים וחולים כאחד. לדוגמה מחקר שנעשה ב 1989 ע״י דוד שפיגל ועמיתיו למחקר הראה הבדל בהישרדות בין אנשים שלקחו חלק בקבוצות תמיכה לאלו שלא. אולם חוקרים אחרים שעשו מחקרים דומים לא הראו תוצאות דומות.

סקירה של מחקרים רבים שנערכה בשנת 2004 אספה את התוצאות של מחקרים על חולי סרטן המקבלים פסיכותרפיה לא הצליחה למצוא השפעה של הפסיכותרפיה על ההישרדות.

בשנת 2007 חוקרים בחנו את כל המחקרים הקודמים בנושא ומצאו כי שום ניסוי קליני הבודק הישרדות ופסיכותרפיה לא הראה קשר חיובי.

בעשורים האחרונים, מחקרים הוכיחו עוד כי טיפול  בחולי הסרטן במסגרת קבוצת תמיכה עוזרת להפחית מתח, חרדה, עייפות (עייפות), ועשויה להפחית את הסיכון לדיכאון.

נראה ברור כי קבוצות תמיכה יכול להשפיע על איכות החיים, אך הראיות המדעיות הקיימות אינן תומכות ברעיון כי קבוצות תמיכה או צורות אחרות של טיפול בתחום בריאות הנפש יכול לעזור לאנשים עם סרטן לחיות חיים ארוכים יותר.

האם הגישה האופטימיות עוזרת לטיפול בסרטן?  – טיפול נפשי ותמיכה רגשית

הסרטן משפיע על הגוף שלך אבל הוא משפיע גם על הרגשות והתחושות שלך. טיפול נפשי המתיימר לשנות את צמיחת הגידול הסרטני אינו מומלץ כטיפול יחידי במחלה. כמו כן לא מומלץ כטיפול יחידני רק בגלל שמישהו חושב שזה יאריך את חייו. אולם טיפול נפשי ותמיכה רגשית יכולים לעזור לחולים ולבני משפחותיהם לנהל טוב יותר את הטיפול במחלה. דבר עם חברי צוות הטיפול בסרטן שלך על דברים שאתה יכול לעשות כדי לעזור לעצמך באמצעות אבחנה וטיפול בסרטן. לפעמים זה גם עוזר לדבר עם חולים אחרים שעוברים את אותם הדברים שאתה עובר.

העמדות שלך, הרגשות ומצבי רוח יכולים להשתנות מיום ליום, ואפילו משעה לשעה. אתם עשויים להרגיש יום אחד טוב ונורא ביום אחר. דעו כי זה נורמלי כי, עם הזמן, רוב האנשים מסוגלים להתאים לאבחון סרטן ולהתקדם בחייהם. חלקם צריכים עזרה נוספת מקבוצת תמיכה או איש מקצוע בתחום בריאות נפש כדי ללמוד להתמודד טוב יותר. מצא את הכוח ולתמוך אתה צריך להרגיש הכי טוב שאתה יכול כדי לקבל את האיכות הטובה ביותר של החיים.

תרגום: נמרוד ברזלי

מקור: http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/emotionalsideeffects/attitudes-and-cancer

לערוץ שלנו ביו-טיוב THC-CBD שמן קנאביס – קנאביס רפואי

Facebook
Twitter
ייעוץ והדרכה לחולים

עוד באותו נושא

חמשת השמנים לטיפול משלים בברונכיטיס ודלקת ריאות
רפואה טבעית

קורס תמציות

סדנא לריפוי עצמי והכנת תמציות צמחים קורס תמציות –  סדנא לריפוי עצמי ולתהליך מיצוי צמחים.

קרא עוד »

כתיבת תגובה

תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים
ארכיונים
תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים