שמן קנאביס וקוסמטיקה – שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית

שמן קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית
שמן קנאביס

קוסמטיקת הקנאביס שמן קנאביס וקוסמטיקה טבעית

שמן קנאביס והסגולות שלו בתחום הקוסמטיקה

שמן קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעיתשמן קנאביס וקוסמטיקה – קוסמטיקת קנאביס
שמן קנאביס וקוסמטיקה מוצרים קוסמטיים הם חומרים או מוצרים המשמשים בכדי לשפר או לשנות את המראה של הפנים או ניחוח והמרקם של הגוף. מוצרי קוסמטיקה רבים מיועדים לשימושים החלים על הפנים, השיער והגוף, הם בדרך כלל תערובות של תרכובות כימיות, חלקם נגזר ממקורות טבעיים (כגון שמן קוקוס, שמן קנאביס ובוץ), וחלקם סינתטיים או מלאכותיים.  מוצרי קוסמטיקה נפוצים כוללים ביניהם: שפתון, מסקרה, צלליות, קרם גוף, קרם גוף ומרככי גוף, שמפו ומרכך שיער, מוצרי היירסטיל (ג'ל, ספריי לשיער וכו '), בושם ואפטרשייב. מוצרי קוסמטיקה שייעודם למרוח על הפנים בכדי לשפר את המראה שלהם נקראים איפור. תחום זה כיום נצרך בעיקר על ידי נשים בעולם המערבי אך התפתחויות ועליית תחום האנטי אייג'ינג, במיוחד במדינות מפותחות, גרם לכך שגברים ב15 שנים האחרונות, צורכים יותר ויותר מוצרים מתחום ה אנטי אייג'ינג שתכלית רובם לרפא ולשפר את מראה עורנו וכך לתת לו מראה צעיר יותר מהתפיסה הרווחת לגבי גילנו.
צמח הקנאביס משמש לצרכי קוסמטיקה כבר זמן רב, בסין העתיקה השתמשו בני מלוכה ואנשים מהמעמד הגבוה בשמן קנאביס למספר רב של מחלות עור ומטרות קוסמטיות. הסינים העתיקים מהר מאוד גילו את הסגולות של שמן הקנאביס למתן מראה צעיר יותר לעור לאחר שמרחו את השמן כנגד מחלות עור.
בתחום הקוסמטיקה שמשתמשת בשמן הקנאביס או במילים אחרות "קוסמטיקת אנטי אייג'ינג" ישנו שימוש רחב על ידי גברים שמחפשים לשפר את מראם באמצעות הענקת מראה בריא ורענן לעורם.
חלק מהשימוש בשמן קנאביס נועד לטיפול בצלקות, פריחות ושאר פגיעות בעור ממש כמו תכשירי אנטי אייג'ינג שונים.
תפקידו העיקרי של שמן הקנאביס בתחום הקוסמטיקה הוא הגנה ושמירה לאורך זמן על איכות העור תוך אי חסימה של נקבוביות העור ובכך נתינת האפשרות לעור לנשום.
בסקירה זו של השימון בשמן הקנאביס בתחום הקוסמטיקה נבחן את השימוש שנעשה היום בשמן הקנאביס בתחום זה ומה אומר המדע על כל זה ?.

שמן קנאביס וקוסמטיקה – תפקידו של שמן הקנאביס בתעשיית הטיפוח החל לפני אלפי שנים, מרפאים ורוקחי שיקויים במדינות כמו סין, הודו, צרפת וגרמניה השתמשו בשמן שהפיקו מהקנאביס על מנת לטפל ולטפח במראה החיצוני ולא רק במצבים של חולי או של מניעת מחלות. בעת העתיקה שימש שמן הקנאביס לטיפול במחלות עור כמו הרפס ואקזמה וסגולותיו של שמן הקנאביס בהענקת גוון רענן לעור נודעו עוד בימים העתיקים בכמה אזורים מהעולם העתיק.
לפני שנכנס לנושא יש להבין קודם איך עובד העור שלנו ולמה כה חשוב שנטפל בו.
העור שלנו משמש כחוצץ בינינו לבין גורמים מסכנים שונים בסביבה כמו למשל, וירוסים, בקטריות, רוח, מים וכו. עור בריא הוא עור ששכבת האפידרמיס שלו (השכבה החיצונית של העור) בריאה ומאפשרת מעבר של חומרים כמו מים, מלחים ועוד. כל אלו עושה שכבת העור האפידרמיס על מנת לשמור על לחות. בעורנו צריך להיות יחס יציב בין ליפידים (שומנים) בעור ללחות(מים), ליפידים אלו מורכבים מחומצות שומן, סטרולים וכרמידים. מאזן זה יכול להיפגע על ידי השמש, אויר יבש, גורמים שונים והתדרדרות קצב חילוף החומרים התאי בגוף בעקבות הזדקנות. שימוש בשמן הקנאביס יכול לסייע בכל אלה על מנת להגיע למאזן ליפידים-לחות בעור שיוביל למראה צעיר יותר ואף חשוב מזה לעור בריא יותר.
שמן קנאביס וקוסמטיקה חומצות אמינו הן אחד מחומרי הבניין של החשובים של תאי חלבון, מגוון של חומצות אמינו משמשות על מנת ליצור תא חלבון  ספציפי. חלבונים אלו הפכו להיות חלק חשוב בחומרים המרכיבים את המוצרים אשר אנחנו משתמשים בהם לטיפוח. בעבר היו משתמשים בחלבונים מן החי כמו קולגן. בעשרים השנים האחרונות גדל השימוש בחומצות אמינו מצמחים בתעשיית הקוסמטיקה ואחד הצמחים הבולטים בתעשיה זו בשנים האחרונות הוא צמח הקנאביס והשמן אשר ניתן להפיק מצמחיו במיוחד מהזנים עתירי הסי בי די.

שמן קנאביס וקוסמטיקה – זרעי הקנאביס מכילים כ23 אחוז מחומצות האמינו שעורנו זקוק להן עבור מראה צעיר ורענן. אחוז גבוה זה בזרעים גרם לחוקרים לבדוק את השפעותיו של שמן הקנאביס בטיפול בעור. שמן זרעי קנאביס מכיל בו איזון נכון של חומצות שומן ושאר חומרים אנטי אוקסידנטים וחלבונים המזרזים תהליכים כמו שמירה על מטבוליזם תקין, של התא אשר חשוב מאוד עבור שמירה על לחות העור. שמן הקנאביס מחדיר אל תאי העור את חומצות השומן המעשירות אותו בחומרים מזינים ביחד עם אנטי אוקסידנטים וכך לא רק משפר את מראה ומגע הגוף אלה גם את בריאות התאים אשר מרכיבים את עורנו.
מחקר שהתפרסם השנה (2008) על ידי מכון מחקר בקנדה בדק 40 מוצרים קוסמטיים המכילים  שמן קנאביס. צוות החוקרים ביקש לבדוק את היעילות של 40 מוצרים מרשימה של המוצרים הקוסמטיים הנמכרים ביותר בצפון אמריקה בתחום שמן הקנאביס וקוסמטיקה (מעניין כמה מוצרים היו ברשימה הכללית). המחקר השתמש בשמן זית כקבוצת ביקורת, בעוד צוות המחקר בוחן את הפעילויות הביולוגיות של שמן הקנאביס על תחומים בבריאות עורנו כמו : בריאות הנקבוביות, כמות האנטי אוקסידנטים ושאר פרמטרים המצביעים על בריאות העור. המחקר קיבל גיבוי כלכלי מארגון הFDA האמריקאי והיה כפוף לסטנדרטים המחקריים של הארגון. כחלק ממסקנות המחקר הצוות פיתח שיטה במעבדה לקבוע את רמת ה"ריפוי" של מוצרים קוסמטיים משמן קנאביס. השיטה שפתחו בהזמנת הFDA משמשת מהשנה את הארגון לקביעת מספר פרמטרים בריאותיים בנוגע למוצרי שמן קנאביס המיועדים לתעשיית הקוסמטיקה והרפואה.

המחקר עקב אחר מספר סגולות של שמן הקנאביס וביניהם עצם ההשפעה של שמן הקנאביס בפתיחת נקבוביות העור ועזרה למעבר החומרים בין שכבות העור, שנמצאה מועילה בתחומים הבאים :1) איזון היחס בין ליפידים ללחות (מים)  2)שמירה על מאזן חומצי בריא בעור  3)שיפור המטבוליזם של תאי העור 4)היווצרות שכבה מגנת אשר מגנה על חדירה של חומרים מזיקים אל העור.

שמן קנאביס וקוסמטיקה לאחר סקירה של מספר מאמרים עדכניים בתחום יש להתייחס לאישוש שהתקבל ממספר מחקרים בשנתיים האחרונות שקבעו: שמן הקנאביס עשיר בויטמינים A, E ו C. ויטמין A, משפר את האלסטיות של העור, מזרז את התחדשותו ודואג לשמר את האיזון בין הליפידים למים בתאים המרכיבים את העור. ויטמין C, גורם לבהירות בכתמים על העור, עוזר להתחדשות התאים ועוזר להעניק מראה רענן באמצעות תמיכה במערכת המטבולית של תאי העור. ויטמין E, פועל כאנטי אוקסידנט וכך מסייע למטבוליזם של תאי העור ועוזר בתהליכים טבעיים בגוף לשיקום העור.
הויטמינים שלוקחים חלק בשמן הקנאביס כתכשיר לטיפוח הופך את שמן הקנאביס למועמד ראוי לשימוש רחב בתעשיית הקוסמטיקה, מהלך שממשיך להתקדם ולהתפתח.

שמן קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית

שמן קנאביס וקוסמטיקה – שמן הקנאביס מכיל כמויות גדולות של חומצות השומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, חומצות שומן אלו הכרחיות לבריאות העור ולהתחדשות התאים המרכיבים את עורנו, כמו לשלל תהליכים אחרים בגופנו. אומגה 3 ואומגה 6 הינם חומצות שומן חיוניות לגופנו שאנו מוכרחים לצרוך משום שגופנו אינו מסוגל לייצר אותם. חומצות שומן אלו בעיקר נמצאות בצמחים סיביים והוכחו כקיימות בכמויות גדולות בשמן קנאביס, שמן צ'יה, שמן זרעי רימון ושמן ג'ינג'ר. בנוסף למקור אמוגה 3 ואומגה 6 שמן הקנאביס הוא מקור מצוין לחומצת גאמה הנמצאת כחלק מאומגה 6 ומכילה סגולות רבות בטיפול בדלקות (עובדה שנותנת לשמן הקנאביס שימוש רב בטיפול במחלות דלקתיות).

שמן קנאביס וקוסמטיקה ארגון הבריאות העולמי הכיר בתכונות אלו של שמן הקנאביס עקב מחקרים שהתפרסמו בתחום ואף הוסיף ששמן הקנאביס נמצא כשמן הכי יעיל לטיפול בעור בשל המאזן המצוין שלו בין חומצות שומן לחומצות גאמה. לצערנו שום מדע כמעט אינו פשוט וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 בדומה לחומרים אורגניים רבים אחרים, צריכים להגיע לגוף ביחסים מסוימים על מנת לא לגרוע או לגרום לאיזה פגיע בגופנו, ברמה המולקולארית. ארגון הבריאות העולמי גם הכיר בכך שבשילוב עם אומגה 3, חומצות שומן, אומגה 6 וחומצות שומן ממלאות תפקיד מכריע בתפקוד המוח, כמו גם צמיחה והתפתחות תקינים.

שמן קנאביס וקוסמטיקה – לסיכום ניתן לסקור את תרומותיו של שמן הקנאביס לתעשיית הקוסמטיקה רק על ידי  הסתכלות על הפוטנציאל החבוי בו. חוקרים רבים שחקרו את תכונותיו ומרכיביו של שמן הקנאביס מצאו בו פוטנציאל גדול עבור תעשיית הקוסמטיקה עד לרמה כלל עולמית על ידי ארגון הבריאות העולמי שאף הצביע על הייחודיות שבמאזן מרכיבי שמן הקנאביס בעת הטיפול בעורנו. יש להניח שבעתיד נראה עוד ועוד מוצרים ממשפחת מוצרי הקוסמטיקה אשר יש בהם את שמן קנאביס. ב34 מדינות בארה"ב ניתן היום לקנות מוצרי טיפוח משמן קנאביס נטול THC על מנת להימנע מהחומר הפסיכואקטיבי וכך מובילים לשימוש בזרעים של זנים מרובי סי בי די.

http://www.beautyworldnews.com/articles/16792/20150202/cannabis-secret-flawless-skin-brand-launches-skincare-range-claims-curing.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29718956
http://cosmetics.specialchem.com/tech-library/article/hemptons-supplying-hemp-raw-materials-for-cosmetics

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29105041

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25534187/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28448475
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16130045
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25704610

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjhzOb31qXOAhUPrRQKHet5CWQ4ChAWCBkwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.livestrong.com%2Farticle%2F340189-hemp-seed-oil-for-skin%2F&usg=AFQjCNGlksiBHnFG8G36UfTw2-Uq7dnSaw&sig2=h1t469PJoMrp04r1LOL-7w
https://mic.com/articles/138146/i-tried-weed-beauty-products-for-a-week-and-here-s-what-happened#.Jdtf1mmqx

שמן קנאביס וקוסמטיקה

שמן קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית - שמן קנאביס קוסמטיקה טבעית

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here