צמחי מרפא כנגד נגיף הקורונה
צמחי מרפא כנגד נגיף הקורונה covid-19
צמחי מרפא כנגד הקורונה – חשוב שנתחיל בלומר שהבהלה מהקורונה והפאניקה סביב המחלה רק מחלישים את מערכת החיסון ובוודאי לא מסייעים לגוף להתמודד עם הנגיף אם וכאשר נחשף אליו.
מנתונים שהגיעו מכל העולם, כבר ברור שברוב רובם של המקרים מדובר במחלה קלה, כמו רוב המחלות הויראליות, היא מסוכנת בעיקר לאנשים מבוגרים (גילאי 60-80 ומעלה) עם מחלות רקע, כגון אי ספיקת לב, מחלות ריאה, תרופות המחלישות את מערכת החיסון, במהלך טיפולי כימותרפיה וכו', אסור כמובן לזלזל ויש להקפיד על הנחיות משרד הבריאות, אבל חשוב לא פחות להבין, שלרובנו אין באמת ממה להלחץ, גם אם נחשף לוירוס.
צמחי מרפא כנגד הקורונה – רפואה מונעת
צמחי מרפא כנגד הקורונה – כאשר המערכת החיסונית בריאה היא יכולה להדוף את החיידקים והווירוסים, ולהילחם בהם ביתר קלות.
אולם, כאשר המערכת החיסונית נחלשת, החיידקים והווירוסים עלולים לחדור דרך מערכות ההגנה המוחלשות של הגוף.\ באמצעות הרפואה המונעת ניתן לחזק את מערכת החיסון ולאפשר לה להילחם ביתר קלות במחלות.
שיטות הטיפול המומלצות לכל סוג מחלה ויראלית הן: תזונה נכונה, הימנעות ממזון מהיר ולא מזין, הימנעות מחומרים מזהמים וחומרים הידועים כמדכאים את מערכת החיסון וכן נטילת צמחי מרפא, מערכת החיסון שלנו היא כמו צבא, כמו שבצבא יש חילות שונים עם יכולות שונות כגון חיל האוויר, חיל הים, שריון, חיל רגלים, צנחנים ועוד, כך גם במערכת החיסון.
היא מורכבת מסוגי תאים רבים, כאשר לכל תא יש יכולות ותפקידים שונים וכמו בצבא – הם גם פועלים בסנכרון ותיאום.
הסיירת של מערכת החיסון הם תאים שנקראים תאי NK.
ראשי תיבות של Natural Killer, אחד התפקידים שלהם הוא חיסול וירוסים.
כיצד תאי NK מחסלים וירוסים?
מסתבר שכאשר וירוס פולש לתא, התא מרגיש זאת ומוציא חלבונים מיוחדים אל מעטפת התא, שיסמנו כביכול למערכת החיסון שפלשו אליה, התא בעצם "מזמין" את תאי מערכת החיסון שיחסלו אותו יחד עם הוירוס שפלש.
התא הנגוע בעצם "מתנדב" שיחסלו אותו למען שמירה על כל הגוף כולו ואף קורא "ליחידת החיסול" לבוא ולבצע את המשימה, תאי NK הם התאים שמסיירים בכל הגוף ומחפשים תאים מקוריים שלנו, שנגועים בוירוסים ומחסלים אותם יחד עם הוירוס.
הם מזהים תא נגוע בוירוס, נצמדים אליו ומשחררים חלבון בשם Perforin, חלבון זה "מחורר" את מעטפת התא הנגוע ובעצם יוצר בו חור, תא שנוצר בו חור, מת מיידית. זהו רק מנגנון אחד בו תאי הNK – פועלים, הם פועלים גם במנגנונים נוספים.
דרכים להכין את הגוף שלנו למצב שבו הוא נחשף לוירוס הקורונה
צמחי מרפא כנגד הקורונה – בשביל לחזק את הגוף ולהכינו להתמודדות אפשרית עם וירוס הקורונה, צריך להבין איך הגוף מתמודד ומחסל וירוסים, וירוס הוא ישות (לא יצור חי) שאין לו יכולת עצמית לשכפול והתרבות, על מנת לשכפל את עצמו, הוא חייב לחדור אל תא חי כלשהו ולנצל את האנזימים שיש בתא על מנת לשכפל את עצמו.
צמחי מרפא מראים תוצאות בהכנה של הגוף לנגיף הקורונה
צמחי מרפא כנגד הקורונה – נגיף הקורונה נגרם על ידי וירוס המתחלק במהירות שפועל על ידי הזרקת הגנום שלו לגן של אחרים ומתרבה שם ומכאן הוא תלוי באורגניזמים אחרים ובצמיחתם ולכן הופך אותו לקשה יותר להתמודדות מכל גורם מחלה אחר הופך אותו להיות נושא מחקר נהדר בקרב מפתחי התרופות, החוקרים והמדענים.
חולה אשר מטפל בעצמו עם תרופת צמחים, נמצא בהתבוננות מתמדת על הטיפול והשפעתו וזה תנאי הכרחי לשנות את המינון לפי הצורך על בסיס ההשפעות שנצפות על ידי העוסק בצמחי מרפא.
אין הוכחות מדעיות לאף אחת מהתרופות האלטרנטיביות הללו כמו TCM (מסורתית רפואה סינית) ועשבי מרפא שונים למניעת או ריפוי המחלה שנגרמה למעשה, על ידי נגיף זה, חלקם עלולים לגרום לתופעות לוואי. לאחר ההתפרצות דיווח צוות הרופאים מ"גואנגדונג" (עיר בסין) על תמותה של 0.1% בלבד של אנשים נגועים לעומת השיעור של ווהאן העמד על 2.6% – ואף אחד מהחולים שאושרו בז'ג'יאנג לא נפטרו.
הסיבה לכך היא שהחולים בגואנגדונג ובז'ג'יאנג קיבלו משקאות צמחיים בכדי להקל על הסימפטומים עוד לפני שנבדקו כנשאים של הנגיף או כחולים במחלה, באזורים בהם ניתן טיפול בצמחי מרפא, דיווחו על פחות מקרי מוות בהשוואה לאזורים שבהם צמחי מרפא לא ניתנו.
קשה להוכיח את יעילותם של צמחי מרפא על אף שישנם המון נתונים התומכים ביעילותם של צמחי המרפא, בטיפול בזיהום נגיפי אך קשה לדעת בדיוק כמה הם טובים כיוון שברוב המקרים שהם מצליחים, הם ניתנים בקפסולות ובכדורים מודרניים וגם חלק מהחולים הינם במצב קריטי ונתמכים בתמיכה טכנית נוספת למשל בריאה מלאכותית.
השילוב של טיפול מודרני ומסורתי
צמחי מרפא כנגד הקורונה – השילוב של טיפול מודרני ומסורתי מגביר את הסיכוי להדוף את נגיף הקורונה שהיא בעצם דלקת נשימה הנגרמת על ידי קבוצת נגיפים המדביקים את מסלול הנשימה, הריאות ומשם יכול להתפשט מחיה לאדם, אדם לאדם בזמן עיטוש או מגע גופני. הסימפטומים השכיחים שלה כוללים שיעול, קור, חום וכאבי גרון.
בחרתי לסקור את השימוש בצמחי מרפא לטיפול בנגיף בשל ההתפשטות המהירה של הזיהום, זמינות מועטה של ידע בנוגע לטיפול והתגברות הדאגה של הציבור מפני השפעת זיהום נגיפי ומניעת שימוש בתרופות אלופתיות באופן המפחית את עוצמת הסימפטומים ושיעור המוות ותופעות הלוואי כפי שנצפה בסין.
החולים שאושפזו בסין התאוששו לחלוטין מהזיהום והם קיבלו טיפול ששילב רפואה מודרנית ותרופות צמחיות, מבוסס על מחקרי מעבדה חוץ גופיים, מכון סין גילה נוזל אוראלי של שואנג-האנגליאן שניתן להשתמש בו כדי לעכב את נגיף הקורונה.
השימוש בתרופות צמחיות ובשיטות מסורתיות הופך את זה ליותר קשה לברר איזו שיטה מועילה יותר בקרב תרופות או תרופות טבעיות מודרניות בגלל הדעות המעורבות שהתקבלו, השימוש בצמחי מרפא נתמך על ידי רבים על בסיס ניסיונם האישי, חלקם נותרו ספקנים מאוד, אם לא עוינים.
מחקרים קליניים
צמחי מרפא כנגד הקורונה – מחקרים ומעקבים קליניים ממסורות של רפואת הצמחים העתיקה ומחקרים בשיטות מחקר מודרני, תועדו בכל הקשור לחיזוק ושיפור הפעילות של מערכת החיסון ולהתמודדות עם חשיפה למחלות נגיפיות שונות.
חלק מהצמחים מוכרים כממריצי חיסון כללי, בחלקם רכיבים פיטוכימיים בעלי תכונות אנטי ויראלית או חיידקית, הפעילות של הצמחים לא בהכרח ספציפית לזן של וירוס מסוים (אם כי נמצאו ונחקרו חומרים בצמחים בעלי פעילות כנגד זני וירוסים ספציפיים), חלק מהצמחים הספציפיים פועלים כממריצים אקטיביים של המערכת החיסונית וחלקם פועלים כמאתנים/מאזנים.
קרי, מעלים את הספירה הלבנה ויחד עם זאת ממתנים את התגובה המרצה של פקטורים במערכת החיסון מתבטאת בעלייה בספירת התאים הלבנים, כגון: אינטרפרון, לימפוציטים, מקרופאג'ים, ציטוקינים שונים וחיזוק תפקודם.
לכל צמח הייחודיות שלו ואתר הפעולה בין צמח לצמח משתנה, הטיפול הצמחי בכל הנוגע למערכת החיסון נחלק לשני שלבים:
- חיזוק ו/או מיתון של המערכת כמניעה, כאשר השאיפה להביא למצב פיזיולוגי מאוזן
- טיפול בחשיפה לוירוס, ממוקד בהתאם לסימפטומים אצל המטופל
צמחי מרפא כנגד הקורונה – נמצא כי צמחי המרפא עובדים הכי טוב בשילוב עם מערכת רפואה מודרנית ומערכת תמיכה בחיים תחת התבוננות נכונה, יש לבצע את המחקר במהירות כדי לחקור את המרכיב הכימי היעיל ביותר לטיפול בזיהום עד אז יש להעניק צמחי מרפא לטיפול בזיהום ולמניעת התפשטותו תוך התחשבות בתופעות הלוואי של צמחי המרפא.
צמחי מרפא היכולים להועיל כנגד הקורונה
צמחי מרפא כנגד הקורונה – צמחים רבים יכולים לשמש כעשבי מרפא לשימוש בחיזוק המערכת החיסונית שלנו ולשפר את העמידות הכללית של הגוף לנגיפים.
בחרנו את הצמחים והמוצרים שהכי מתאימים לשדרוג מערכתנו למיצוי מקסימלי של פוטנציאל ההגנה של גופנו.
1) שמן כורכום – שמן, תמצית ואפילו תה כורכום, יכולים לעזור מאוד לחיזוק מערכת החיסון שלנו בנוסף לחיזוק דרכי הנשימה, החומר הפעיל כורכומין הוכח כמקשר בין המערכת החיסונית ומשפר את פעילותה.
2) רוזמרין – לרוזמרין תכונות אנטי-ויראליות עוצמתיות, הרוזמרין מכיל ריכוז גבוה במיוחד (6%) של קרנזול – החומר הפעיל המרכזי ברוזמרין, ברגע שמרגישים שמתחילה מחלה, שיעול, הצטננות, נזלת וכו', כדאי לקחת 3-4 הזלפות, 3 פעמים ביום. (לילדים מגיל 1 – הזלפה אחת, שלוש פעמים ביום). אנשים עם מערכת חיסון חלשה, שלא ישנים טוב, שנמצאים במתח גדול, עם מחלות ריאה, אי ספיקת לב, במהלך טיפולים כימותרפיים, סכרת לא מאוזנת וכו', כדאי לצרוך אותו גם כמניעה (1-2 הזלפות, פעמיים ביום).
3) מיני אכינצאה – Echinacea angustifolia/purpurea צמח ממריץ אקטיבי של מערכת החיסון, אחד הצמחים הנפוצים שנחקרו בעת האחרונה. מיוחסת לצמח פעילות ממריצת חיסון ונוגדת זיהום ממקור ויראלי או חיידקי. מותווה כמסיע להתמודדות במחלות זיהומיות של מערכת הנשימה העליונה והתחתונה. הצמח מוכוון לשימוש במצבים אקוטיים ופחות לשימוש מניעתי ארוך טווח.
4) זרעי המפ – זרעי המפ מכילים מספר חומרים פעילים אשר מחזקים את מערכת החיסון, ביניהם : אומגה 3 ו-6, ויטמין C, חומצות אמינו ושאר חלבונים, מחקרים רבים הצליחו להוכיח שהוספה של זרעי המפ ובמיוחד שמן זרעי המפ מחזק את מערכת החיסון גם כנגד נגיפים.
5) וויתניה משכרת – Withania somniflora – שורש הוויתניה הינו בעל השפעה מיטיבה על מערכת החיסון ומערכת העצבים, הצמח מוכר כמאתן (מחזק ומאזן) את מערכת החיסון ומרגיע מצבי דחק (לחץ).
באיורוודה: הרפואה ההודית המסורתית קיימת הערצה לצמח, זהו צמח אדפטוגן, הפועל על ציר אדרנל-היפופיזה ומווסת את תגובת האדרנל במצבי דחק. בהיבט מסורתי הוויתניה מתאפיינת בהשפעתה כצמח בונה ומזין דם, מחזק צ'י טחול ויאנג כליות, משקם ומעצים את "תמצית החיים".
מקורות
-http://actascientific.com/ASPS/pdf/ASPS-04-0518.pdf
-http://www.medicalnewstoday.com/articles/323037#nutritional-profile-
-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5938896/
-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5945539/
-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12505527