קנאביס וקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה מקנאביס - THC&CBD
קנאביס וקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה – עליית הקנאביס בתחום הקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה – הקדמה

קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה מקנאביס - THC&CBD
קנאביס וקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה – בשנים האחרונות ישנה עלייה חדה בכל התחום של תעשיית הקנאביס, משמנים לתוספי תזונה ועד מוצרי קוסמטיקה, צמח הקנאביס ממשיך "להדחף" לשווקים חדשים ולצבור אוהדים מתחומים שונים ומגוונים.

מוצרים קוסמטיים הם חומרים או מוצרים המשמשים בכדי לשפר או לשנות את המראה של הפנים או ניחוח והמרקם של העור. מוצרי קוסמטיקה רבים מיועדים לשימושים על הפנים, השיער והגוף. הם בדרך כלל תערובות של תרכובות כימיות; חלקם נגזר ממקורות טבעיים וחלקם סינתטיים או מלאכותיים.

קנאביס וקוסמטיקה – מוצרי קוסמטיקה נפוצים כוללים ביניהם: שפתון, מסקרה, צלליות, קרם גוף, קרם גוף ומרככי גוף, שמפו ומרכך שיער, מוצרי טיפוח השיער (ג'ל, ספריי לשיער וכו '), בושם ואפטרשייב. מוצרי קוסמטיקה שייעודם למרוח על הפנים בכדי לשפר את המראה שלהם נקראים איפור. תחום זה כיום נצרך בעיקר על ידי נשים בעולם המערבי אך התפתחויות ועליית תחום האנטי אייג'ינג, במיוחד במדינות מפותחות, גרם לעלייה בצריכת מוצרי הטיפוח בקרב גברים, אשר צורכים יותר ויותר מוצרים מתחום האנטי אייג'ינג שתכליתם לרפא ולשפר את מראה העור.

צמח הקנאביס משמש לצרכים קוסמטיים כבר זמן רב, בסין העתיקה השתמשו בני מלוכה ואנשים מהמעמד הגבוה בשמן קנאביס לטיפול במספר רב של מחלות עור ומטרות קוסמטיות. הסינים העתיקים מהר מאוד גילו את הסגולות של שמן הקנאביס למתן מראה צעיר יותר לעור לאחר שהשתמשו בשמן כנגד מחלות עור.

קנאביס וקוסמטיקה – בתחום הקוסמטיקה מוצרים המופקים מקנאביס שייכים בדרך כלל לתחום "קוסמטיקת אנטי אייג'ינג" ובתחום זה ישנו שימוש רחב על ידי גברים שמחפשים לשפר את מראם באמצעות הענקת מראה בריא ורענן לעורם. חלק מהשימוש בשמן קנאביס נועד לטיפול בצלקות, פריחות ושאר פגיעות בעור ממש כמו תכשירי אנטי אייג'ינג שונים. תפקידו העיקרי של מוצרים המפותחים מצמח הקנאביס, בתחום הקוסמטיקה הוא הגנה ושמירה לאורך זמן על איכות העור תוך אי חסימה של נקבוביות העור ובכך נתינת האפשרות לעור לנשום.

קנאביס ודרכו בעולם הקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה מקנאביס - THC&CBD

קנאביס וקוסמטיקה – דרכו של צמח הקנאביס בעולם הקוסמטיקה החלה לפני אלפי שנים, כאשר מרפאים ורוקחי שיקויים במדינות כמו סין, הודו, צרפת וגרמניה השתמשו בשמן שהפיקו משמן הקנאביס על מנת לטפל ולטפח במראה החיצוני ולא רק במצבים של חולי או של מניעת מחלות. בעת העתיקה שימש שמן הקנאביס לטיפול במחלות עור כמו הרפס ואקזמה וסגולותיו של שמן הקנאביס בהענקת גוון רענן לעור נודעו עוד בימים העתיקים בכמה אזורים מהעולם העתיק.
לפני שנכנס לנושא יש להבין קודם איך עובד העור שלנו ולמה כה חשוב שנטפל בו.

העור שלנו משמש כחוצץ בינינו לבין גורמים מסכנים שונים בסביבה כמו למשל, וירוסים, בקטריות, רוח, מים ועוד. עור בריא הוא עור ששכבת האפידרמיס שלו (השכבה החיצונית של העור) בריאה ומאפשרת מעבר של חומרים כמו מים, מלחים ועוד. כל אלו עושים את שכבת העור האפידרמיס על מנת לשמור על לחות.

קנאביס וקוסמטיקה – בעורנו צריך להיות יחס יציב בין ליפידים (שומנים) בעור ללחות(מים), ליפידים אלו מורכבים מחומצות שומן, סטרולים וכרמידים. מאזן זה יכול להיפגע על ידי השמש, אויר יבש, גורמים שונים והתדרדרות קצב חילוף החומרים התאי בגוף בעקבות הזדקנות. שימוש במוצרי הקנאביס יכול לסייע בכל אלה על מנת להגיע למאזן ליפידים-לחות בעור שיוביל למראה צעיר יותר ואף חשוב מזה לעור בריא יותר.

חומצות אמינו הן אחד מחומרי הבניין של החשובים של תאי חלבון, מגוון של חומצות אמינו משמשות על מנת ליצור תא חלבון  ספציפי. חלבונים אלו הפכו להיות חלק חשוב בחומרים המרכיבים את המוצרים אשר אנחנו משתמשים בהם לטיפוח. בעבר היו משתמשים בחלבונים מן החי כמו קולגן. בעשרים השנים האחרונות גדל השימוש בחומצות אמינו מצמחים בתעשיית הקוסמטיקה ואחד הצמחים הבולטים בתעשייה זו בשנים האחרונות הוא צמח הקנאביס והשמן אשר ניתן להפיק מצמחיו במיוחד מהזנים עתירי הסי בי די.

רק בשנה האחרונה בחר מגזין הכלכלה המפורסם פורבס ((FORBES, מאמר דעה בנוגע לעתיד הורוד של צמח הקנאביס בתחום הקוסמטי וזאת לאחר מספר מחקרים שהתפרסמו ב2018 שהוכיחו והסבירו את המדע שמאחורי הסגולות של צמח הקנאביס בתחום הקוסמטי שהניעו חברות קוסמטיקה גדולות כמו "אסטה לאודר", "קוקו דשנל" ועוד להתחיל לפתח מוצרי טיפוח שמבוססים על צמח הקנאביס.

קנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה מקנאביס - THC&CBD
קנאביס וקוסמטיקה

סגולות הקנאביס בעולם הקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה – ידוע כי דלקת היא הסיבה השורשית של הרבה מפגעי עור, מאקנה ועד פטרת, השורש למשתנים שונים שפוגעים במראה עורנו הוא דלקת. בגלל תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון של החומרים הקנבינואידים שבצמח הקנאביס, השימוש בו יכול להפחית נפיחות, לשפר את המאזן של חומצות האמינו בעור ועוד מספר סגולות.

  1. CBD לטיפול באקנה- מחקרים מוכיחים שהחומר הפעיל בצמח הקנאביס CBD משמש כמטווח של חלבון בשם TRPV-1 אשר אחראי על מספר פעולות הגנתיות בעור. אותו טיווח שה CBD מספק לאותו חלבון (קולטן) גורם לטיפול במספר גורמים אשר יכולים להשפיע על בריאות ומראה עורנו כמו כמות הקולגן שנותנת לעור את מראהו הגמיש והצעיר.

2) שמן המפ לטיפול בעור יבש ואקזמה- מחקרים רבים מוכיחים שלשמן המפ סגולות רבות לטיפול בעור יבש במיוחד באזור הידיים והקרקפת. מדענים מסבירים את הסגולה הזאת בזכות הערך הגבוה של חומצות אמינו חיוניות בשמן ההמפ אשר הוכחו כמשפרות את הגמישות ובריאות העור.

3) קניבואידים לחיזוק מערכת החיסון- כפי שמחקרים רבים הוכיחו לחומרים הפעילים בצמח הקנאביס הנקראים חומרים פעילים ישנן מספר סגולות בחיזוק המערכת החיסונית שלנו, זאת הם עושים גם באמצעות תקשורת עם המערכת האנדוקניבואידית בגופנו, המשמשת כמפתח למספר סגולות ופעולות חיוניות לבריאותינו ובנוסף מוסיפה חומרי חיוניים לחוסנה של המערכת החיסונית שלנו שמגנת על עורנו מפני חיידקים, חלקיקי אבק ושאר מטרדים הפוגעים במראה עורנו.

4) הגנה מפני קרני השמש- קנאביס "מפוצץ" בחומצות אמינו אשר על פי מספר מחקרים תורמות להגנה מפני פגיעות הנגרמות מקרנים אולטרה סגולות אשר פולטת השמש.
שמן קנאביס עשיר ב CBD מומלץ לאנשים הסובלים מפגיעות עור ומחלות עור שקשורות לחשיפה לקרני השמש.

5) שמן המפ לחידוש תאי העור- מחקרים רבים שנעשו בעשור האחרון מצביעים שלשמן המפ סגולות לחידוש תאי העור ולהענקת מראה חיוני וצעיר לעורנו. בזכות כמות וסוג חומצות האמינו והחלבונים הנמצאים בשמן ההמפ, גופנו מסוגל לזרז את פעילות חילוף תאי העור בשכבות העליונות של העור וכך להעניק לעורנו מגע רך ומראה צעיר.

6) קנאביס נוגד חמצון- חומרים קניבואידים רבים הקיימים בצמח הקנאביס בעלי תכונות נוגדות חמצון שהוא תהליך בו חומר מאבד אלקטרונים מהגרעין של האלמנטים מהם הוא בנוי. CBD CBN  ו THC– הוכחו כמונעים או מאטים את תהליך החמצון של תאים בעור וכך תורמים רבות לבריאות העור ומראהו הצעיר.

קנאביס וקוסמטיקה – זרעי הקנאביס מכילים כ23 אחוז מחומצות האמינו שעורנו זקוק להן עבור מראה צעיר ורענן. אחוז גבוה זה בזרעים גרם לחוקרים לבדוק את השפעותיו של שמן הקנאביס בטיפול בעור. זרעי קנאביס מכילים בתוכם איזון נכון של חומצות שומן ושאר חומרים נוגדי רעלנים וחלבונים המזרזים תהליכים חיוניים כמו שמירה על מטבוליזם תקין, של התא אשר חשוב מאוד עבור שמירה על לחות העור.

חומרים קניבואידים כמו CBD ו CBN חודרים אל תאי העור ביחד עם חומצות השומן המעשירות אותו בחומרים מזינים ביחד וכך משמשים כאנטי רעלניים וכך לא רק משפרים את המראה ומגע הגוף אלה גם את בריאות התאים אשר מרכיבים את עורנו.

מספר מאמרים עדכניים בתחום קבעו: שמן הקנאביס עשיר בויטמינים A, E ו C. ויטמין A, משפר את הגמישות של העור, מזרז את התחדשותו ודואג לשמר את האיזון בין הליפידים למים בתאים המרכיבים את העור. ויטמין C, גורם לבהירות בכתמים על העור, עוזר להתחדשות התאים ועוזר להעניק מראה רענן באמצעות תמיכה במערכת המטבולית של תאי העור.

ויטמין E, פועל כאנטי אוקסידנט וכך מסייע למטבוליזם של תאי העור ועוזר בתהליכים טבעיים בגוף לשיקום העור. הויטמינים שלוקחים חלק בשמן הקנאביס כתכשיר לטיפוח הופך את שמן הקנאביס למועמד ראוי לשימוש רחב בתעשיית הקוסמטיקה, מהלך שממשיך להתקדם ולהתפתח.

הביולוגיה מאחורי סגולות הקנאביס בעולם הקוסמטיקה

קנאביס וקוסמטיקה – מוצרים המופקים מצמח הקנאביס כמו למשל שמן קנאביס, מכילים כמויות גדולות של חומצות השומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, חומצות שומן אלו הכרחיות לבריאות העור ולהתחדשות התאים המרכיבים את עורנו, כמו לשלל תהליכים אחרים בגופנו. אומגה 3 ואומגה 6 הינם חומצות שומן חיוניות לגופנו שאנו מוכרחים לצרוך משום שגופנו אינו מסוגל לייצר אותם.

חומצות שומן אלו בעיקר נמצאות בצמחים סיביים והוכחו כקיימות בכמויות גדולות בשמן קנאביס, שמן צ'יה, שמן זרעי רימון ושמן ג'ינג'ר. בנוסף למקור אמוגה 3 ואומגה 6 הקנאביס הוא מקור מצוין לחומצת גאמה הנמצאת כחלק מאומגה 6 ומכילה סגולות רבות בטיפול בדלקות (עובדה שנותנת לשמן הקנאביס שימוש רב בטיפול במחלות דלקתיות).

ארגון הבריאות העולמי WHO הכיר בתכונות אלו של צמח הקנאביס ובמיוחד השמן שמופק ממנו, עקב מחקרים שהתפרסמו בתחום ואף הוסיף ששמן הקנאביס נמצא כשמן הכי יעיל לטיפול בעור בשל המאזן המצוין שלו בין חומצות שומן לחומצות גאמה. לצערנו שום מדע כמעט אינו פשוט וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 בדומה לחומרים אורגניים רבים אחרים, צריכים להגיע לגוף ביחסים מסוימים על מנת לא לגרוע או לגרום לאיזה פגיע בגופנו, ברמה המולקולארית.

קנאביס וקוסמטיקה – ארגון הבריאות העולמי גם הכיר בכך שבשילוב עם אומגה 3, חומצות שומן, אומגה 6 וחומצות שומן ממלאות תפקיד מכריע בתפקוד המוח, כמו גם צמיחה והתפתחות תקינים. הן מסייעות לגירוי העור וצמיחת שיער, שמירה על בריאות העצם, וויסות חילוף חומרים ושמירה על מערכת הרבייה. רוב חומצות שומן אומגה 6 בתזונה מגיעות משמנים צמחיים בצורת חומצה לינולאית.

הגוף ממיר את החומצה הלינולאית ולאחר מכן ממיר אותה לחומצה ארכידונית. תזונה בריאה מכילה איזון חומצות שומן אומגה 3 ו-6 וארגון הבריאות העולמי לאחר 20 שנים של מאבק הודה בשנת 2015 על הכרה בהוכחות המדעיות שהגיעו מאוניברסיטאות ומכוני מחקר מכל העולם שהצביעו על הסגולות של צמח הקנאביס בנוגע לחמצות השומן וחומצות הגאמה שבו והיחסים שביניהם.

לסיכום

קנאביס וקוסמטיקה – תרומותיו של צמח הקנאביס והמוצרים המופקים ממנו לתעשיית הקוסמטיקה צומחות ומתגלות משנה לשנה ומנגישות לנו את הפוטנציאל החבוי בצמח. חוקרים רבים שחקרו את תכונותיו ומרכיביו של שמן הקנאביס מצאו בו פוטנציאל גדול עבור תעשיית הקוסמטיקה עד לרמה כלל עולמית על ידי ארגון הבריאות העולמי שאף הצביע על הייחודיות שבמאזן הכימי של החומרים הפעילים בצמח הקנאביס ופעילותם בעת הטיפול בעורנו.

יש להניח שבעתיד נראה עוד ועוד מוצרים ממשפחת מוצרי הקוסמטיקה אשר יש בהם חומרים פעילים, חומצות אמינו וחוצות שומן מצמח הקנאביס.

ניתן היום לקנות מוצרי טיפוח המיוצרים מצמח קנאביס, נטול THC ברוב המדינות בארצות הברית ומערב אירופה על פי תקנים של מידות מדויקות, על מנת להימנע מהחומר הפסיכו אקטיבי וכך מובילים לשימוש בזרעים של זנים מרובי סי בי די.

בשל האיכויות הרבות שניחן בהם צמח הקנאביס בתחום הקוסמטיקה ניתן לראות אותו בתכשירים מסוגים שונים, בין הסוגים שניתן למצוא ישנם שמפו, משחה לעור, משחה לשפתיים ותכשיר משחה להגנה מהשמש. הויטמינים שבצמח הקנאביס מאפשרים לו להיות מוצר נהדר על מנת להעניק לעורנו גוון בוהק ונוצץ ולכן חברות רבות בתחום הקוסמטיקה החלו לפעול לשימוש בצמח הקנאביס בתכשירים "מאזני הלחות " שלהם.

סגולות צמח הקנאביס לבריאות העור:
1)אנטי איג'ינג
2)אנטי דלקתי
3)אנטי אוקסידנט
4)מאזן כמות שמנים בעור
5)הענקת מגע רך ונעים למגע.

שמן קנאביס– THC&CBD

מקורות

1) https://www.forbes.com/sites/sarabrittanysomerset/2018/09/18/origins-infiltrates-the-cannabis-space-with-a-face-mask/#adcaf8278af5

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16130045

3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151231/

4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25704610

5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29718956

6) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4748402/

7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28448475

8) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6302061/

9) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25534187

10) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5947266/

11) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5931681/

12) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5623941/

קנאביס וקוסמטיקה

שמן קנאביסקנאביס וקוסמטיקה - שמן קנאביס קוסמטיקה מקנאביס - THC&CBD

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here