קנאביס והשפעתו על מחלת הפרקינסון

קנאביס והשפעתו על מחלת הפרקינסון

קנאביס והשפעתו על מחלת הפרקינסון
קנאביס והשפעתו על מחלת הפרקינסון

קנאביס והשפעתו על מחלת  הפרקינסון – שכיחותה של מחלת הפרקינסון הינו עולה משנה לשנה בשל העלייה בתוחלת החיים המתועשת של העולם המערבי. החולים במחלת הפרקינסון עוברים מספר "תחנות" במהלך המחלה המשתנים בהתאם למידת החומרה של התסמינים בכל שלב ושלב. מחלת הפרקינסון הינה מחלה נוירולוגית המתקדמת באיטיות רבה מאוד. מחלת הפרקינסון הינה מחלה של ניוון מערכת העצבים  המאופיינת בעיקר בהפרעות מוטוריות טיפוסיות בה מופיעה ירידה הדרגתית ביכולת התנועה. מחלת הפרקינסון מופיעה לאחר פגיעה במנגנון הפרשת האנזים דופמין במח, אשר גורמת לסימנים המאפיינים את המחלה הכוללים בין היתר רעד, נוקשות, הפרעות ביציבה והפרעה בתנועה. מחלת הפרקינסון קרויה על שמו של ג'יימס פרקינסון רופא בתפקידו.

מחלת הפרקינסון נובעת מתפקוד לקוי בגרעיני הבסיס של המח, שממוקמים בעומקו של המח הגדול ובמח האמצעי ותפקידם לנהל את ההיבטים האוטומטים של תנועות הגוף שלנו. באופן רגיל ונורמאלי אצל בני האדם תאי העצב, שבגרעיני הבסיס במח משחררים את המוליך העצבי דופמין, שתפקידו חיוני בבקרה על ביצוע תנועות בגופינו, ומה שנעשה למעשה כאשר חלילה אנו חולים במחלה שחרורו של המוליך העצבי דופמין הופך להיות חסר או שקולטניו נפגמים.

הגיל הממוצע לתחילת מחלת הפרקינסון הינו 57 שנים אך אף פעם אין לדעת מתי תתחיל את תופעותיה. התסמינים מהם סובלים חולי הפרקינסון הינם רעד בידיים, רעד ברגליים, רעד בלשון, רעד בעפעפיים ובמצח אשר מחמיר את המצב כאשר החולה מצוי במצב מנוחה ומקל על המצב כאשר החולה מצוי בתנועה. אך לא בכל חולה וחולה התסמינים הם  זהים ובקרב חולים מסוימים התסמין הבולט ביותר הוא דווקא נוקשות שרירית חמורה, שגורמת לירידה במידת התנועתיות שלהם.

חולי הפרקינסון מתקשים להניע את גופם בצורה נורמאלית וטובה מה שפוגע בצורה משמעותית ביותר באיכות חייהם באופן הדרגתי וביכולת התפקודית שלהם. דווח כי המחלה פוגעת בשכיחות גבוהה יותר בגברים וברוב מוחלט של מקרים פוגעת באוכלוסייה מעל גיל החמישים. ישנם מקרים נדירים בהם תסמיני המחלה מופיעים כבר סביבות  גיל שלושים ואף קיים תיעוד יחיד ונדיר של המחלה, שהתפרצה אצל ילדה קטנה בגיל שבע.

קנאביס והשפעתו על מחלת  הפרקינסון – דרכי הטיפול במחלת הפרקינסון:

קיימות שתי אפשרויות טיפול במחלת הפרקינסון:

  1. טיפול קונבנציונאלי באמצעות תרופות:

    הטיפול במחלת הפרקינסון מבוסס על תרופות שונות, שמטרתן  לספק לגוף את הדופמין החסר. תרופות שתפקידן להמריץ את הנוירונים בחומר השחור להפריש דופמין, תרופות המכילות חומר פעיל דמוי דופמין. למכלול התרופות הקונבנציונאליות קיימת יכולת  לסייע במידה זו או אחרת לסובלים ממחלת הפרקינסון בהתמודדות עם תסמיניה הקשים של המחלה, אך השיפור במצבם של החולים בעקבות הטיפול הקונבנציונאלי אינו מחזיק מעמד לזמן ממושך וככל , שחולף הזמן יעילותן של התרופות הקונבנציונאליות כלפי החולים הסובלים ממחלת הפרקינסון הולך ופוחת. כמו כן הטיפול התרופתי אף בעייתי במידה מסוימת בהתאמתו לכל חולה, שכן תגובות הגוף לטיפול הינם משתנות במהלך הזמן פרט לכך מינון, שאיננו נכון לחולה יכול להוות כגורם להחמרת המחלה אצל אותו החולה.

  2. הטיפול הטבעי- טיפול באמצעות צמח הקנאביס

קנאביס והשפעתו על מחלת  הפרקינסון – הטיפול הטבעי כאמצעי בטוח לטיפול בחולי הפרקינסון  – טיפול באמצעות צמח הקנאביס:

בניגוד לטיפול הקונבנציונאלי במחלת הפרקינסון קיים טיפול טבעי אשר לאורך זמן איננו משנה את יעילותו כטיפול במחלת הפרקינסון ואינו יכול להחמיר את מצב החולה אלה רק לשפרו.

בניגוד לתרופות הקונבנציונאליות הקנאביס הרפואי הינו מיצוי של צמח הקנאביס אשר נעשה בצורה מבוקרת וניתן לחולי הפרקינסון על פי חוות דעת רפואית ורישיון  מיוחד ממשרד הבריאות. הטיפול באמצעות צמח הפלא – קנאביס עם השנים הופך להיות נפוץ ומקובל יותר בקרב חולי הפרקינסון הודות להכרת הממסד הרפואי ביתרונותיו וסגולותיו של הצמח הטבעי והמופלא עבור חולי המחלה הקשה הזו.

הקנאביס הרפואי מסייע להפחתת רעידות הגוף ומקל על טונוס השרירים, פרט לכך מביא הקנאביס הרפואי להקלה מידית ומשמעותית ביותר בחומרת הכאבים ממנה סובלים חולי המחלה. בנוסף לכך יש ביכולתו של צמח הקנאביס לשפר את מצב רוחם של החולים ולאזן אותם מבחינה רגשית . ישנם חולים רבים הסובלים מבעיות שינה חמורות ומחמירות אשר לא ניתנות לריפוי הקנאביס לעומת זאת מסייע לחולים רבים להתמודד עם בעיות אלה המאפיינים את השלבים המתקדמים של המחלה.

קנאביס והשפעתו על מחלת הפרקינסון

Facebook
Twitter
ייעוץ והדרכה לחולים

עוד באותו נושא

הקסהידרוקנבינול HHC
CBD

הקסהידרוקנבינול HHC

הקסהידרוקנבינול HHC הקסהידרוקנבינול HHC- קניבואיד חדש שהצטרף לאחרונה לרשימת הקניבואידים החיוניים בצמח הקנאביס. צמח הקנאביס

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. Natasha

    לי יש אותה שאלה. השתמשתי בשמן T10C2 ו4 חודשים לא היו לי דיסקינזיות, עכשיו דיסקינזיות חזרו. צריך להחליף זן ו אני לא יודעת מה לבחור

  2. אינה

    איזה זאן מתאים ביותר לטיפול בפרקינסון? כמה אחוזים של thc & cbd מומלץ? ולאיזו כמות צריכה של שמן מרוכז ביום צריך להגיע הבן אדם שסובל מהמחלה הזו בשביל שזה יהיה באמת יעיל?

    1. THC&CBD

      הי אינה
      במקרה של פרקינסון בהחלט עדיפות לזני סי בי די להסבר מפורט יותר התקשרי אלי0528895228

כתיבת תגובה

תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים
ארכיונים
תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים