קינמון נגד סכרת
קינמון במלחמה כנגד סכרת מסוג 2
קינמון נגד סכרת – בכתבה זאת נעקוב אחר הממצאים המדעיים האחרונים בנוגע לסגולות הרפואיות של קינמון כנגד סכרת מסוג 2. המחקרים שנסקור ביחד ביקשו לבדוק את השינויים הביולוגיים והכימיים שבגופנו, כמו למשל המדדים של שומנים בדם . אנחנו נבחן מחקרים שהתפרסמו בשנתיים האחרונות והתקבלו על ידי הקהילה המדעית.
קינמון הוא תבלין המשמש לבישול ובעל סגולות בהורדת היפוגליקמיה ופוטנציאל בהפחתת שומנים בדם. סקירת הספרות הנוכחית שנביא בפניכם נועדה לדון בראיות של סגולות הקינמון בנוגע להשפעותיו על ההיפוגליקמיה והשומנים, המסכמות את ההמלצות הקליניות שיבואו לקראת סוף הכתבה.
אך כהקדמה נתחיל מלדבר על מיהו אותו התבלין קינמון.
קינמון הוא תבלין שמגיע מקליפת עץ. העץ הטרופי שמייצר את התבלינים נקרא גם הוא קינמון. קינמון הוא תבלין שנמצא בשימוש רחב בתחום האפייה ושל מוצרי מאפה מתוק כמו לחמניות קינמון ועוגת קפה. … המקור של השם קינמון המגיע מהמונח הלטיני "קינמון", שהיה פעם מונח של חיבה, כמו גם שם של תבלין בתרבות הלטינית של מרכז איטליה של היום.
הקינמון מגיע מעץ (Cinnamomum zeylanicum) שמקורו בסרי לנקה ודרום הודו, והוא נחשב בדרך כלל לקינמון האמיתי. קינמון סיני, קינמון אינדונזי, קינמון סייגון באים בכמה עצים הקשורים בדרך כלל ומהווים את רוב התבלינים הנקראים קינמון הנמכרים בחנויות.
שמן קינמון הינו שמן המתקבל מעץ או שיח מהסוג Cinnamomum
שמן הקינמון הינו שמן נדיף המזוקק באמצעות קיטור מן העלים והענפים של cassia Cinnamomum; ומכיל לא פחות מ 80% נפח של אלדהידים הכוללים של שמן קינמון.
מה היא סכרת מסוג 2
קינמון נגד סכרת – כעת נגיע לדבר קצת על מה היא סכרת מסוג 2 וכיצד שימוש בשמן קינמון ומוצרים עשירים בקינמון עשויים לעזור לחולים בסכרת מסוג 2.
סוכרת היא בעיה עם הגוף שמתבטאת בכך שהיא גורמת לרמות הגלוקוז בדם (סוכר) לעלות גבוה מהרגיל. מצב זה נקרא גם היפרגליקמיה. סוכרת מסוג 2 היא הצורה הנפוצה ביותר של סוכרת.
אם יש לך סוכרת מסוג 2 הגוף שלך אינו משתמש באינסולין כראוי. מונח לתופעה זו נקרא התנגדות אינסולין. בהתחלה, הלבלב שלך מספק למחזור הדם תוספת אינסולין, בכדי לפצות על העודף בגלוקוז בדם. אבל, עם הזמן הוא לא מסוגל לייצר מספיק אינסולין בכדי לשמור על רמת הסוכר בדם ברמות נורמליות.
כתבה זאת תיתן לכם הבנה טובה יותר של הגורמים לסוכרת מסוג 2, מה קורה בגוף כאשר אדם חולה בסוכרת סוג 2, וכן בעיות בריאותיות ספציפיות המסוגלות להגביר את הסיכון לסוכרת מסוג 2.
אצל אדם בריא, הלבלב (איבר הנמצא מאחורי הבטן) משחרר אינסולין בכדי לעזור לגוף להשתמש בסוכר שהוא משיג מהאוכל שאתם אוכלים. סוכרת מתרחשת כאשר מתרחשת אחת או יותר מהפעולות הבאות:
- כאשר הלבלב אינו מייצר אינסולין בכלל.
- כאשר הלבלב מייצר אינסולין בכמות קטנה מאוד.
- כאשר הגוף אינו מגיב כראוי לאינסולין, מצב הנקרא "עמידות לאינסולין".
שלא כמו אנשים הסובלים מסוכרת סוג 1, אנשים עם סוכרת מסוג 2 מסוגלים לייצר אינסולין; עם זאת, האינסולין שהלבלב שלהם מפריש הוא גם לא מספיק או שהגוף אינו מסוגל לזהות את האינסולין ולהשתמש בו כראוי (התנגדות אינסולין). כאשר אין מספיק אינסולין או אינסולין אינו משמש כפי שהוא צריך להיות, גלוקוז (סוכר) לא יכול להיכנס לתאי הגוף וחוסם את הדם במקום. כאשר גלוקוז גורם לחסימה בדם במקום להיכנס לתאים, הדבר גורם נזק באזורים רבים של הגוף. כמו כן, משום שהתאים אינם מקבלים את הגלוקוז לו הם זקוקים, הם לא יכולים לתפקד כראוי.
קינמון נגד סכרת – סוכרת מסוג 2 עלולה לגרום לסיבוכים בריאותיים חמורים. לכן חשוב מאוד לדעת איך לזהות סימפטומים של סוכרת מסוג 2 .
סוכרת יכולה להגדיל את הסיכוי למחלות לב, הפרעות שינה ושאר גרורות.
הסימפטומים של סוכרת מסוג 2 עקב רמת הסוכר בדם גבוהה עשויים לכלול:
- צמא מוגבר
- רעב מוגבר (במיוחד לאחר אכילה)
- פה יבש
- השתנה תכופה
- ירידה בלתי מוסברת במשקל (למרות שאתה אוכל ומרגיש רעב)
- עייפות (תחושה חלשה, עייפה)
- ראייה מטושטשת
- כאבי ראש
- אובדן הכרה (נדיר)
סוכרת סוג 2 בדרך כלל לא מאובחנת עד שמתחילים לצוץ סיבוכים בריאותיים. לרוב, אין תסמיני סוכרת או התפתחות הדרגתית מאוד של הסימפטומים לעיל של סוכרת מסוג 2. למעשה, אחד מכל ארבעה אנשים עם סוכרת מסוג 2 לא יודעים שיש להם את המחלה.
קינמון נגד סכרת – כעת כשהבנו יותר טוב מה היא סכרת מסוג 2 ניגש לבחון את המידע המדעי העדכני ביותר בנוגע לסגולות של שמן הקינמון.
שמן המופק מתבלין הקינמון cinnamon (קינמון Zeylancium) הוא אחד השמנים האתריים האנטי חיידקים ביותר. שימושים אפשריים אחרים כוללים טיפולים ב; ראומטיזם, גזים, לחץ ואפילו הורדת לחץ דם. מקורו באינדונזיה והוא מעובד במדינות רבות כגון; סרי לנקה, מדגסקר והודו.
מחקרים שנעשו לאחרונה הוכיחו שצריכת קינמון גורמת להפחתת גלוקוז, טריגליצרידים, כולסטרול LDL, ואת רמות הכולסטרול הכללי בנושאים עם סוכרת סוג 2. מחקר זה נערך במחלקה לתזונה אנושית, אוניברסיטת NWFP החקלאית, Peshawar, פקיסטן, שבה אנשים עם סוכרת מסוג 2 חולקו באופן אקראי כאשר חצי צרכו קינמון מדי יום (קבוצת הניסוי), בהתאמה, וקבוצת הביקורת קיבלה פלסבו . למרות שמנגנון הפעולה של קינמון לא היה ברור לצוות מפקיסטאן, השפעות התמצית הובילו לרגישות מוגברת לאינסולין בקרב אלו בקבוצת הניסוי. למרות שאוכלוסיית המחקר הייתה קטנה, היא מוכיחה כי קינמון אכן מועיל לטיפול בסוכרת מסוג 2.
מחקר נוסף שהתפרסם השנה (2018) בדק את כמות שמן הקינמון שעל חולים בסוכרת ליטול על מנת להראות ירידה במדדי הטריגליצרידים ושומנים בדם.
המחקר הוכיח שצריכת שמן הקינמון השפיע על רמת הDL בדם מ-12.9 ל52.2 מ"ג.
מסקנת המחקר הייתה ששמן קינמון יכול להוות כתרופה לסוכרת מסוג 2 ולשאר מחלות הנובעות מפגיעה גליקמית. שהיא פגיע הפוגעת במטבוליזם של הגוף, בתהליך הפקת האנרגיה שמבצע הגוף מפירוק מולקולות סוכר.
קינמון נגד סכרת – לסיכום ואחרי שבחנו את המדע מאחורי הסגולות של שמן הקינמון כנגד סוכרת. לשמן קינמון ישנה היכולת לשפר את ספיגת הגלוקוז (סוכר) אל התאים בגוף, מעודד את הפעילות של חלבון המעביר גלוקוז בין מחזור הדם לתאים בגוף על ידי שליחת אותות כימיים אל גבול הממבראנה של תא היעד וכתוצאה מכך לשפר את ספיגת הגלוקוז לתאים בגוף. בנוסף מדענים גילו שהקינמון מעודד פעולות של חלבונים המפרקים מולקולות סוכר וכך עוזר במניעת היווצרות פלאק של סוכר בכלי הדם.
אכן הקינמון מוסיף המון, יש לו סגולות רפואיות שלא היו מביישות שום תרופה העומדת בסטנדרט מדעי, הוא בשימוש של בני אדם כבר אלפי שנים והוא טבעי לחלוטין, מאמא טבע לגוף של כל אחד מאיתנו.
קינמון נגד סכרת
מקורות:
1) http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-2/
2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30144878
3) http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/cinnamon+oil
4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29938914
5) http://www.webmd.com/diabetes/type-2-diabetes
6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30021626
7) http://www.diabetesincontrol.com/essential-oils-for-the-management-of-type-2-diabetes/
8) http://clinicalnutritionespen.com/article/S2405-4577(17)30289-9/fulltext
9) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2901047/
10) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4609100/