מרווה

מרווה – משפרת זכרון מפחיתה דלקתיות ומעודדת גידול שיער

מרווה
מרווה

מרווה – למרווה זנים רבים ויותר מ 20- זנים בארץ. צמח המרווה אפייני לאקלים ים תיכוני וחברות קדומות השתמשו בו למטרות ריפוי. המרווה אף מוזכרת בכתבי התלמוד. לצמח עלים מאורכים בצבע ירוק אפרפר, צבע הפריחה סגול בהיר, ויש לה ריח נעים וייחודי. המרווה המשיכה להיות חלק משמעותי מהרפואה המסורתית בימי הביניים, ובמאה ה 16- בוטניקאי רשם את המרווה בסדרת ספרים שריכזה את תכונותיהם של צמחי מרפא מוכרים ושם כתב שהיא טובה לראש ולמוח, מרווה מחזקת את החושים והזיכרון, ומסייעת בשיכוך רעידות גפיים.
לטיפול ממוקד, ניתן להפיק מצמח המרווה שמן אתרי בו ריכוז החומרים הפעילים גבוה במיוחד.
בהפקת שמן אתרי ממרווה, החומרים הפעילים הם יוקליפטול, בורניול ותויון. היוקליפטול הוא גם המרכיב הפעיל באקליפטוס וקרוי על שמו. במחקר שבוצע בגרמניה ב 1998- נמצא שיוקליפטול מעכב את היווצרותם של התאים הקשורים להיווצרותה ולקיומה של דלקתיות. העיכוב נמצא כתלוי בריכוז, כלומר ככל שמטפלים ביותר יוקליטפול נצפית השפעה משמעותית יותר, מכאן נמצא שהיוקליפטול מתאים לטיפול במחלות של זיהום במעברי הנשימה כמו אסתמה ברונכיטית למשל, זאת בדומה לטיפול בסטרואידים. בעלי הצמח יש גם חומצות פנוליות ופלייבונואידים- חומרי טעם. כמו כן במרווה יש אנזימים קושרי חמצן שעוזרים במניעת חמצון בתאי הגוף, כלומר אנטיאוקסידנטים.

שיפור יכולות קוגניטיביות
נמצא שלאחר צריכת תמציות מרווה למשך ארבעה חודשים חל שיפור ביכולות הלמידה, הזיכרון ועיבוד המידע בקרב חולים באלצהיימר במצב קל ובינוני. גם עבור מבוגרים בריאים נמצא שמנה יחידה של תמצית מרווה משפרת את הזיכרון, הערנות והריכוז. בניסוי שנערך באנגליה על קבוצה של 44 נסיינים מבוגרים נמצא שהקבוצה שקיבלה מנת תמצית מרווה הגיעה לתוצאות טובות יותר משמעותית במבחן שחזור מילים הבודק את זכרון הטווח הקצר.
מנגנון הפעולה של המרווה הוא בעיכוב האנזים אצטיל כולין אסטראז. אנזים זה מפרק את המוליך העצבי אצטיל כולין, כך שצריכת מרווה מגדילה את ריכוז המוליך העצבי ותורמת לשיפור הזכרון והריכוז.

טיפול חיצוני

מרווה
מרווה

משיחת העור בתמצית מרווה תסייע בשיכוך דלקת על פני העור, בנוסף ניתן לטפל באמצעות מרווה בפצעי אקנה ואקזמות. לטיפול בהתקרחות ונשירה מוגברת יש לשלב את תמצית המרווה עם תמצית רוזמרין ושמן נשא כמו שמן זית, חוחובה או קוקוס, ולעסות את הקרקפת פעמיים ביום. המרווה גם תורמת לברק השיער וממריצה את גדילתו על ידי שיפור זרימת הדם לקרקפת, כך שזקיקי השיער מקבלים כמות מוגברת של נוטריינטים. להגברת ברק השיער יש להכין תמצית מרווה בהרתחת כפית אחת של עלי מרווה מיובשים, לסנן ולשטוף את השיער. להמרצת גדילת השיער יש לשלב תמצית מרווה עם תמצית רוזמרין או להרתיח עלים מיובשים של מרווה ורוזמרין, לשטיפת השיער. למרווה תכונת עפיצות שמטפלת גם בקשקשים.

סיוע בבעיות עיכול
ניתן להשתמש במרווה לטיפול בבעיות עיכול מינוריות על ידי המרצת מערכת העיכול. ניתן להכין חליטת מרווה או לדלל תמצית מרווה במים לטיפול בחולשה בבטן, גזים וכדומה על ידי המרצת פעילות כיס המרה והלבלב, זירוז תנועת המעיים וכו'.

ההבדל בין מרווה כתבלין לתמצית מרווה
צריכת עלי המרווה כתבלין, חליטה וכדומה, לא יניבו תוצאות דומות, שכן דרושה מנה גדולה של המרכיבים הפעילים בה כדי לאפשר למנגנוני הפעולה הפנימיים לבוא לידי ביטוי. לכן בטיפול חיצוני, בטיפול בדלקתיות, בשיפור הזכרון, הריכוז או במניעת הידרדרות נוירולוגית, יש להשתמש בתמצית מרוכזת של המרווה כמו שמן אתרי, או לחילופין ללעוס כמות משמעותית של עלי מרווה טריים.

מרווה
מרווה

מרווה משפרת זכרון מפחיתה דלקתיות ומעודדת גידול שיער

רפואה טבעית

Facebook
Twitter
ייעוץ והדרכה לחולים

עוד באותו נושא

חמשת השמנים לטיפול משלים בברונכיטיס ודלקת ריאות
רפואה טבעית

קורס תמציות

סדנא לריפוי עצמי והכנת תמציות צמחים קורס תמציות –  סדנא לריפוי עצמי ולתהליך מיצוי צמחים.

קרא עוד »

כתיבת תגובה

תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים
ארכיונים
תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים