ייבוש קנאביס – המדריך לייבוש ויישון קנאביס

ייבוש קנאביס

המדריך לייבוש ויישון קנאביס

ייבוש קנאביס – הקדמה

ייבוש קנאביס
ייבוש קנאביס

ייבוש קנאביס – הליך הייבוש והיישון של פרחי צמח הקנאביס הם צעדים חיוניים לקבלת פרח קנאביס איכותי אשר ניתן לצרוך בעישון, אכילה ושאר דרכים נוספות.
יישון של פרחי קנאביס – כמו וויסקי ויין שמשתבחים עם השנים, הליך היישון מאפשר עידון של ניחוח הקנאביס והעצמתו, ומקדם אותו לכיוון השלמות.

ההבדל בין פרחי קנאביס שיובשו ויושנו כראוי לבין פרחים שלא עברו את התהליך כראוי הוא עולם ומלואו. במרבית המקרים פרחי הקנאביס הזולים בהם תתקלו לא יהיו מיובשים ומיושנים כראוי, מכיוון שהמגדל שם דגש על מהירות הייצור במקום על ייצור באיכות הטובה ביותר שהוא יכול.

לאחר חודשים של עבודה קשה בזהירות מטפל הצמחים שלך, יש לך סוף סוף שנקטפו יבול של ניצני הקנאביס ריחני, ריחני, כי אתה פשוט לא יכול לחכות לנסות. אבל קודם, הם צריכים להיות יבשים. בעוד שאתם עלולים להתפתות לייבש את פרחי הקנאביס שלכם מהר ככל האפשר, יישון, תהליך ממושך של הסרת הלחות מהפרחים בתנאים סביבתיים מבוקרים, יספק מוצר הרבה יותר טוב מסיבות רבות.

ייבוש קנאביס – צמחי קנאביס מייצרים חומצה טטרה-הידרוקנבינולית (THCA) וקנבינואידים אחרים באמצעות תהליך הנקרא ביוסינתזה, שבו תרכובות מסוימות הופכות בהדרגה לתערובות חדשות. לדוגמה, THCA הופך לתרכובת הפסיכו אקטיבית העיקרית בקנאביס,  הלא היא- THC.
פרח קנאביס שנקטף בטמפרטורות שבין 60 ל -70 מעלות צלזיוס ורמת לחות בין 45-55%, ההמרה של קנבינואידים שאינם פסיכו אקטיביים ל- THCA תמשיך והניצנים של הפרח יזכו לכמויות רבות של אותם קניבואידים.

ייבוש מהיר בתנאים חמים ויבשים מפסיק תהליך זה הרבה יותר מהר.
הצעד הראשון בתהליך הוא ייבוש הקנאביס. התהליך הזה מסיר מים(לחות) מן הפרחים, מה שהופך אותם להרבה יותר קלים לצריכה באופן של שריפה ועישון.

כיצד מייבשים קנאביס ?

ייבוש קנאביס – הדבר הראשון שאנחנו צריכים לוודא שיש לנו, לפני שאנחנו מתחילים לייבש את פרחי הקנאביס שלנו, הוא חדר חשוך. הסיבה לכך היא שאור (פוטונים) פוגע בייצור ה-THC, כך שעל ידי ייבוש קנאביס בחדר חשוך, אנו מוודאים שכמות החומר הפעיל THC לא תפגע. פרחי הקנאביס שלנו יהיו מיובשים כאשר הגבעולים עליהם הם תלויים יהיו קלים לשבירה.

כשננסה לכופף אותם הם אמורים להישבר באופן מיידי, ואם הם מתכופפים, אז הם כנראה צריכים קצת יותר זמן בייבוש. למרות שהליך ייבוש פרחי הקנאביס ארוך, אנחנו לא ממליצים לנסות לזרז אותו באמצעים אחרים, כמו למשל על ידי שימוש בפן או במיקרוגל. משום שהליכים אלה עושים נזק לאיכות של הפרח. הסיבה לכך היא שלא רק מים מתאדים. כלורופיל, התרכובת האורגנית שבעזרתה צמחים הופכים את אור השמש לאנרגיה, גם כן מתאדה מהצמח, אך בקצב הרבה יותר איטי.

אם קנאביס מיובש במהירות, הוא לא נותן לכלורופיל מספיק זמן לעזוב את התאים הצמחיים שמרכיבים את פרח הקנאביס. הכלורופיל מכיל מגנזיום – אם הוא לא מוסר כראוי מהצמח, הוא עלול לגרום לעשן חריף, מר ולא בריא לצריכה.

ייבוש קנאביס –  תחילת ההליך לייבוש קנאביס מתחילה מתלייה של גבעולי צמחי הקנאביס הפוך, כך שהחלק העליון של הצמח ייפנה כלפי מטה. כמו כן, וודאו כי צמחים שונים אינם נוגעים זה בזה. פעולה זו תבטיח שהאוויר יוכל לנוע סביב כל צמח, ובכך נמקסם את שטח הפנים ונמנע הופעת עובש בחדר הייבוש ובצמחים שאנו מייבשים.

ישנם שלושה פרמטרים שאנו צריכים לקחת בחשבון מרגע שתלינו את הצמחים שלנו:
1) אוורור- יש לוודא אספקה של אוויר נקי אל מנת למזער את הסיכוי להופעת עובש בחדר הייבוש.
2) לחות- בזמן תהליך הייבוש יש לנסות לשמור על לחות יחסית של 50 אחוזים. נקודה זאת של אחוזי לחות תוביל את המים לעזוב את פרחי הקנאביס והגבעולים במהירות סבירה, מבלי לגרום לפרחים להתייבש מהר. אנו ממליצים לעקוב אחרי הלחות בחדר הייבוש באמצעות מד לחות, על מנת למדוד את הלחות היחסית בחדר.
3) טמפרטורה- בזמן תהליך הייבוש הטמפרטורה בחדר הייבוש צריכה להישמר סביב 20 מעלות צלזיוס במשך שלושת הימים הראשונים, ולאחר מכן יש להוריד את הטמפרטורה ל-17-18 מעלות. פעולה זו תבטיח שמים עודפים יתאדו במהירות, אך גם תאפשר לתרכובות אחרות בתוך הצמח להתאדות.

התהליך כולו צריך לקחת בין 10-20 ימים.

כיצד ליישן קנאביס ?

ייבוש קנאביס
ייבוש קנאביס

ייבוש קנאביס – לאחר שייבשנו את הפרחים כראוי, הגיע הזמן לשלב היישון. בעוד שאתם עשויים למצוא קנאביס מיובש באופן סביר בשוק השחור, קנאביס שיושן היטב באופן מקצועי הוא הרבה יותר קשה להשגה, אפילו עבור המחזיקים ברשיון קנאביס רפואי, לצערנו הרב. במידה מסוימת זו צורת אמנות שעלולה להיות די קשה לשליטה וכפי שתהליך היישון מבדיל יין על רמות האיכות שלו, גם תהליך יישון קנאביס, מצריך תרגול וסבלנות, שברגע שאנו משיגים באמת נוכל לשפר את איכות הקנאביס שלנו באופן ניכר. היישון מעניק לפרחי הקנאביס את המגע הסופי שמביא לניחוחות והסגולות הטובים ביותר.

לתהליך שני מטרות עיקריות:
1) פירוק כלורופיל – הוא נותן לחיידקים זמן לפרק את כל הכלורופיל שנותר בצמח. כאמור, כלורופיל מכיל מגנזיום, אשר יכול לגרום לטעם לא נעים. על ידי מתן זמן לחיידקים לפרק את כל השאריות, הטעם והחוויה משתפרים באופן דרסטי.
2) שליטה על רמת הלחות – יישון העשב מעניק שליטה מוחלטת על רמת הלחות המדויקת. ככל שפרחי הקנאביס יבשים יותר, כך הוא יותר חזק וקל יותר לשרוף אותו.

תהליך היישון כולו יכול לקחת בין שבועיים ועד שנתיים, עם זאת, רוב הפרחים יהיו מיושנים היטב גם אחרי 2-3 חודשים.

על מנת ליישן קנאביס אנו צריכים לשים לב לשלושה נקודות:
1) אחסון – אחסון הפרחים בצנצנות זכוכית חזקות ואטומות. יש למלא כל צנצנת בפרחים עד לכ-2/3 מהקיבולת שלה. פעולה זו תבטיח שיהיה מספיק אוויר כדי לשמור על החיידקים חיים וכן כדי שיוכל לזרום ביעילות סביב פרחי הקנאביס שלנו. אם הפרחים דחוסים מדי עובש יכול להיווצר.

2) אוורור – יש לפתוח את מכסי הצנצנות בכל יום במהלך השבועיים הראשונים לפרק זמן קצר. זה יאפשר לכם לבדוק האם נוצר עובש, וכן לסובב ולהזיז קצת את הפרחים כדי להבטיח זרימת אוויר תקינה, לשלוט ברמות הלחות וגם לחדש את מלאי אספקת האוויר לחיידקים.

3) בדיקות איכות – יש לבדוק את הריח בכל צנצנת. אם לאוויר המשתחרר יש ריח של אמוניה, או חציר לח, אז הלחות בצנצנת גבוהה מדי והחיידקים שכה חיוניים לתהליך מתו.

בעוד שניתן לראות את יתרונות היישון רק לאחר שבועיים, התוצאות הטובות ביותר (כפי שדווחו על ידי מומחים) מתקבלות רק אחרי 4 שבועות לפחות.
תהליך יישון פרחי קנאביס יכול להימשך עד שנתיים, כאשר עניני טעם מעדיפים את הקנאביס שלהם לאחר יישון של שנה לפחות.

המלצות

ייבוש קנאביס – ישנם מספר המלצות שאספנו מ-5 מחקרים מדעיים שהתבצעו על ידי מכוני מחקר, בעיקר בארצות הברית ובארץ, בנושא ייבוש ויישון קנאביס רפואי ומספר כתבות של המגזינים החשובים ובעלי המוניטין הרב בנושא, כגון: High times, RoyalQueenSeeds, Merry jane ו Dope magazine.
בשל החשיבות של תהליכי הייבוש והיישון של פרחי הקנאביס לאיכות המוצר הסופי, ישנם מחקרים רבים שהתמקדו בנושא, זאת בעיקר בשל חקיקה מקלה בארצות הברית ובישראל בכל תחום הקנאביס הרפואי. חקיקה שתמיד מזרימה כספים ואנרגיה לתחום המחקרי בשל החשיבות לשוק העסקי.

המלצות לייבוש ויישון קנביס

1) ריח – קנאביס שנקטף זה עתה הוא מאוד מסריח, במיוחד בימי הייבוש הראשונים. אנו ממליצים לנקוט באמצעי זהירות ראויים על מנת לא למשוך תשומת לב לא רצויה, כמו למשל- ייבוש במיקום דיסקרטי, או בחדר הגידול עם מסנן אוויר מופעל. זה המקום האידיאלי ביותר, והחיסרון היחיד הוא החושך הנדרש, מכיוון שהחדר לא יכול לשמש לטיפוח בזמן הזה. רצוי כמובן להשתמש באביזרים ייעודיים להפגת הריח כמו מסנני פחם.

2) רמת הלחות בשלב היישון – ככל שהפרח הופך להיות יבש יותר, הוא נהיה שברירי ומתחיל לאבד את טעמו. יש לגרום לאיזון הלחות באחוז המדויק של 47-50 אחוזי לחות, על מנת להעביר את הפרחים משלב הייבוש לשלב היישון, ולאחר מכן להקשיח את הפרחים למצב הסופי הרצוי.

3) הוספת קנאביס חדש לצנצנת – הוספה של פרחים חדשים לתוך הצנצנת גורמת לכך, שבעוד שהפרחים החדשים ימשיכו להתייבש לאט, הלחות הנוספת שהם מכניסים לאוויר בצנצנת תאזן את הלחות של שאר הקנאביס מהיישון הקודם, ותוסיף עוד קצת לחות שתעזור לשחזר את הארומה והטעם שאיבדו הפרחים הישנים.

4) תפוח – הוספה של פלחי תפוח או לימון או תפוז לצנצנות המשמשות אותנו ליישון הקנאביס, יכול להוסיף טעם ייחודי לפרחים ולעזור להם לאבד לחות בקצב שמחמיא לחומרים הקניבואידים בצמח.

5) טמפרטורה – מגדלי קנאביס מנוסים ממליצים על שמירה של טמפרטורה בחדר הייבוש שנעה בין 15 ל22 מעלות צלזיוס. על ידי שינוי הטמפרטורה מ-15 מעלות צלזיוס באופן הדרגתי במהלך ה-7 ימים הראשונים של הגידול, מגדים מדווחים שניתן להשיג ארומה חזקה יותר שמחזיקה למשך זמן רב יותר בקרב הפרחים המיובשים.

6) נסו את הפרחים – אחד הטיפים שאנו מבקשים להדגיש הוא ההמלצה לנסות מידי פעם פרחים מכל צנצנת שעוברת עישון. בדיקה דרך עישון תאשר לנו לאמוד את איכות התוצר הסופי בכל נקודה ולזהות נזקים או פגיעות של רמות לחות או מזיקים שונים.

לסיכום

ייבוש קנאביס – התהליכים ייבוש ויישון, הם שלבים חשובים וחיוניים בתליך הכללי של לקיחת צמח הקנאביס והפיכתו למוצר שאנו יכולים לצרוך בעישון, אכילה ועוד. שלבים אלו נחשבים לשלבים "שבריריים" בייצור הקנאביס, בשל הסכנות הרבות שעומדות לפני פרחי הקנאביס בתהליך הפיכתם למוצר מוגמר. יש לייבש וליישן פרחי קנאביס תוך כדי תשומת לב לפרמטרים ומאפיינים שונים, של הסביבה בא אנו מיישנים ובסביבה בה אנו מיישנים פרחי קנאביס.
כמו גבינה, יין וויסקי גם קנאביס מצריך יישון על מנת למצות את הפוטנציאל חוויה שלו, על מנת לספק לנו מוצר באיכות הגבוה ביותר להנאה הרבה ביותר.

ייבוש קנאביס – מקורות

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28240903

2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7900270

3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30258606

4) http://www.philosopherseeds.com/blog/en/common-errors-drying-cannabis/

5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29370578

6) http://hightimes.com/grow/insiders-grow-drying-buds/

7) http://www.royalqueenseeds.com

ייבוש קנאביס

Facebook
Twitter
ייעוץ והדרכה לחולים

עוד באותו נושא

הקסהידרוקנבינול HHC
CBD

הקסהידרוקנבינול HHC

הקסהידרוקנבינול HHC הקסהידרוקנבינול HHC- קניבואיד חדש שהצטרף לאחרונה לרשימת הקניבואידים החיוניים בצמח הקנאביס. צמח הקנאביס

קרא עוד »

כתיבת תגובה

תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים
ארכיונים
תוסף חמשת השמנים
תוסף חמשת השמנים