זרעי קנאביס וסגולותיהם הרפואיות
זרעי קנאביס וסגולותיהים הרפואיות בשנים האחרונות אכילתם של חלקי הקנאביס הנאים הופכת להיות פופולארית. הכנת מיצים מפרחי קנאביס
ואכילת זרעי הקנאביס מאפשרת את קבלת הערכים התזונתיים והרפואיים של הקנאביס מבלי להרוס את הרקמה הצמחית וחומרי המזון בטמפרטורה גבוהה של שריפה ואידוי. טעמם של זרעי הקנאביס וההמפ הוא אגוזי ועדין.
זרעי קנאביס וזרעי המפ-מה ההבדל?
ההבדל בין זרעי קנאביס לזרעי המפ. הצמח המפ הוא זן של הקנאביס, אך ערכי ה THC- בו נמוכים מאד, מתחת ל 1% בהגדרה. ה THC הוא החומר הפעיל הפסיכואקטיבי של הקנאביס, כלומר ההמפ לא "ממסטל". יחד עם זאת, גם זרעי קנאביס שינבטו להיות צמחים עם תכולת THC- גבוהה, אינם מכילים את ה THC כשהם זרעים אלא הוא מתפתח בצמח במהלך התפתחותו.
מכאן שאין הבדל מהותי בתכולת החומר הפסיכואקטיבי בין זרעי קנאביס לזרעי ההמפ והוא זניח בשניהם, ויחד עם זאת הם מכילים כמות גדולה של חומרי מזון משמעותיים.
הערכים התזונתיים של זרעי קנאביס
זרעי קנאביס הינם חלבון מלא – הם מכילים את 9 חומצות האמינו המהוות את אבני הבניין של החלבונים המיוצרים בגוף האדם אך אינן מיוצרות על ידו. למעשה זרעי קנאביס מכילים את כל 21 חומצות האמינו המוכרות לאדם ולכן מהווים מקור מצוין לחלבון בפרופורציות דומות לשל חלבון הביצה או סויה.
פרט לכך מכילים הזרעים את החומצה האלפא לינולית אומגה 3 הנוגדת דלקתיות ודכאון, מונעת מחלות לב וסרטן, משפרת את כושר הקצב והריכוז ועוד. פרט לכך זרעי הקנאביס מכילים גם את החומצה השומנית אומגה 6 שנחוצה לגופנו, אך נצרכת במידה לא פרופורציונלית בתזונה המערבית. יחד עם זאת יחס החומצות הן 3:1 לטובת האומגה -3 כך שאחת הסגולות הרפואיות שלצריכה של זרעי קנאביס כתוסף תזונה, כתוספת לסלט או תבשיל, היא איזון צריכת אומגה 3 מול אומגה 6.
פרט לתכולת החלבונים ואומגה 3 הגבוהה בזרעי הקנאביס, הם מכילים גם אבץ, מגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל, זרחן ומינרלים אחרים הנחוצים לתפקודם התקין של מערכות שונות בגופינו. קומפלקסים שנבנים בגוף בשיתוף המגנזיום אחראיים על גמישות השרירים, ואלו שנבנים בשיתוף האבץ מסייעים לבריאות השיער, הציפורניים ועוד. הסידן כידוע נחוץ לבניית העצמות, אשלגן עוזר לווסת את ההשפעות השליליות של ריבוי נתרן בתזונה המערבית, וכו'.
סגולותיהם הרפואיות של זרעי קנאביס כוללות גם תכולה של ויטמינים רבים דוגמת וויטמיני B,A, E, D. בנוסף הזרעים מכילים גם אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים. האנטיאוקסידנטים מעכבים ומונעים את הזדקנות והידרדרות התאים בגוף האדם ומסייעים בהגנתם מפני רדיקלים חופשיים; סיבים תזונתיים הם חלק מתזונה מאוזנת השומרת על פעילות תקינה של מערכת העיכול וכן מסייעים לתחושת שובע. מסיבה זו ניתן להשתמש בהם ככלי לשמירה על המשקל ולמניעת תחושות רעב ו"נשנושים" לא בריאים בין ארוחות. החלק העיקרי של הסיבים התזונתיים בזרעי הקנאביס וההמפ נמצאים בתוך הקליפה העוטפת אותם.
תכונות אנטי דלקתיות
בדומה להשפעתם של החומרים הפעילים בצמח הקנאביס הבוגר, גם זרעי הקנאביס מסייעים בהפחתת דלקתיות ושמן המופק מהם מסייע בשיכוך כאבים דלקתיים כמו כאלו שנוצרים אצל חולי דלקת פרקים.
שיפור באיכות החיים
מחקרים שבוצעו בקנדה ב 2014 הראו שצריכה של זרעי קנאביס או שמן המופק מהם , מסייעת להפחתת לחץ דם ולהחלמה לאחר אירוע לבבי ומונעת את היווצרותם של קרישי דם, במחקרים שבוצעו בהודו בשנת 2014 ובפינלנד ב 2007- נמצא שהשימוש בשמן המופק מזרעי הקנאביס עוזר בטיפול בבעיות עור ובמחלות עור כמו אקזמות ודרמטיטיס. סגולותיהם הרפואיות של זרעי הקנאביס כוללות גם הפחתה של לחץ הדם וריכוז הכולסטרול בדם, ושיקום פגיעות בשרירים ורקמות, זאת פרט לערך החלבונים והסיבים התזונתיים הגבוהים בהם שחשובים לתזונה מאוזנת.
זרעי קנאביס