זהות העצמי המנצחת
איך מנצחים בלי כח רצון – הו'אופונופונו זהות העצמי המנצחת
זהות העצמי המנצחת – ד"ר איהליאקלה הו לן עבד שלוש שנים בבית החולים הפסיכיאטרי במדינת הוואי. זה לא היה בית חולים פסיכיאטרי "סטנדרטי", אלא כזה שבו אושפזו עבריינים חולי נפש מסוכנים ביותר.
החולים היו כה מסוכנים עד כי אנשי הצוות שעבדו שם נעדרו לעיתים קרובות מעבודתם עקב פחד, תוך שהם משתמשים בתירוצים של מחלה או שהצהירו במהרה על התפטרותם. כשאנשי הצוות כבר הגיעו לעבודתם אזי הם התהלכו במחלקות כך שגבם צמוד לקיר בכדי להגן על עצמם מהתקפות מסוכנות ולא צפויות מקרב המטופלים. זה נשמע כמדע בדיוני, אך ד"ר הו לן מעולם לא נפגש עם מטופליו בבית החולים לחולי הנפש הזה.
ד"ר הו לן רק קרא את התיקים הרפואיים של המטופלים ואזי טיפל בעצמו! באמצעות מנטרות ושיטות נוספות עד שהמטופלים החלו להחלים.
לדבריו:" אחרי כמה חודשים מטופלים שהיו כבולים, הורשו להסתובב חופשי". לבסוף המחלקה הזו נסגרה והיא לא קיימת יותר כי כל המטופלים החלימו!
בספרם של ג'ו ויטלי וד"ר איהליאקלה הו לן " אפס מגבלות" מגלה לנו הד"ר הו לן מעט מסודו.
ד"ר הו לן מסביר משהו שקצת קשה לקבל ולעכל: לדבריו, יש לכל אדם אחריות מלאה על כל דבר שקורה ומופיע בחייו. כל הדברים בחיינו הם באחריותנו.
העולם כולו הוא בריאה שלנו פשוטו כמשמעו. הספר דן בשאלה התמוהה שאכן לקחת אחריות על המילים או המעשים שלי זה דבר אחד אולם, לקחת אחריות על כל מה שאומר או עושה מישהו אחר שיש לו חלק כלשהו בחיי זה נשמע קצת מוגזם ולא קשור.
ד"ר הו לן מסביר כי עם כל מי שמופיע בחיינו יש לנו חלק משותף איתו, ועל כן בכדי לתקן מישהו אחר עלינו לצלול פנימה לתוך עצמנו ולנקות את החלק המשותף הזה שמצריך תיקון.
שיטת ריפוי זו דוגלת בריפוי מבפנים החוצה. היא צועדת בקו אחד עם המטאפורה שהעולם הוא סדין לבד וכל חיינו הם הקרנה של הסרט שנימצא בתוכנו, חיינו הם השתקפות של עולמנו הפנימי וכך כל מי שאנו פוגשים הוא חלק מהעולם הפנימי הזה.
זהות העצמי המנצחת – את שיטת הו'אופונופונו יצרה ד"ר מורנה נלמאקו סימאונה, ופירושה:"זהות העצמי".
גולת הכותרת של השיטה ובה גם גדולתה היא בכך שבניגוד לשיטות ריפוי ומודעות אחרות, הדוגלות בפיתוח כח רצון עז על-מנת להצליח, שנופלות ונחסמות ברגע שאנו לא מספיק "רעבים" להגשמת היעד שלנו וכשאין לנו מספיק אנרגיה להגשים, שיטת הו'אופונופונו "מפרקת" בתוכנו את התוכנות החבויות שמונעות מאיתנו להגשים חלומות ורצונות באמצעות ניקוי תת המודע שלנו שם נמצאים החסמים.
ספרו של נורטרטנדרס "אשליית המשתמש" (The user illusion) מוזכר בהקשר זה, עם הציטוט כי "היקום נוצר כשהריק ראה את עצמו במראה".
ריק הוא הכלום, אזי יום אחד הכלום ראה את עצמו במראה ומפה נולדנו ויצרנו באופן לא מודע תוכנות, זכרונות, מחשבות, מילים ומעשים, כך שכל אדם רואה את העולם בעדשה משלו.
זהות העצמי המנצחת – המצב הרצוי הוא בעצם המצב ללא התוכנות האלה שמגדירות את העדשה של כל אחד מאיתנו. מצב של אפס מגבלות הוא מצב האפס, שבו כלום לא קיים: אין מחשבות, אין מילים, אין רצונות, אבל הכל אפשרי.
יש לנו כוונות טובות אבל משהו פנימי ועמוק לא מיישר קו עם הרצונות המודעים שלנו ובאמצעות הניקוי של התוכנות והגעה למצב האפס נוכל לסנכרן את החלק הפנימי הזה עם רצונותינו ולהגשים את היעדים המודעים שלנו.
בנוסף, בעוד השיטות המסורתיות לריפוי ולטיפול טוענות כי הבעיה היא במטופל, שיטת הו'אופונופונו קובעת כי הבעיה היא אצל המטפל! ד"ר הו לן מסביר כי לקיחת אחריות מלאה של המטפל על מימוש הבעיה שמתבטאת במטופל מאפשרת למטפל לקחת גם אחריות מלאה על פתרונה. המטפל ממיר את המחשבות המוטעות שבתוכו ושבוטאו במחלה במטופל במחשבות של אהבה המבצעות את הריפוי המבוקש והריפוי הוא לא רק כלפי מטופל חיצוני. מתברר לפי הו'אופונופונו כי אהבה עצמית הינה הדרך הטובה ביותר לשפר את עצמכם, וכשאתם משפרים את עצמכם אתם משפרים ומרפאים את העולם כולו.
זהות העצמי המנצחת – נקודה חשובה בתהליך הו'אופונופונו שמבצע ד"ר הו לן הוא התחברות ליישות של האל. לדבריו הוא מוסר לידי האל כל דבר שעלה בתוכו ושהוא ביקש לשחרר אותו ולהמיר אותו באהבה. כאשר הוא עיין בתיקי המטופלים, חושף ד"ר הוא לן את המנטרה שבה השתמש: אני אוהב אותך, אני מצטער, תסלח לי, תודה. זהו תהליך הריפוי הנראה כה פשוט שבו השתמש.
עכשיו דמו בנפשכם את האדם שפגע בכם בצורה החריפה ביותר בחייכם, ואימרו תוך שאתם מכוונים אליו: אני אוהב אותך, אני מצטער, תסלח לי, תודה. לא פשוט בכלל נכון??! אימון והתכווננות בתהליך תביא לכם תוצאות מבורכות לדברי הד"ר.
ד"ר הו לן מסביר כי כל הבעיות בחיינו, כולל האנשים הפוגעים בנו, הם תוצר של זיכרונות שחוזרים על עצמם שוב ושוב בתת המודע שלנו. כשאנו חווים זיכרונות שממחזרים בעיות שוב ושוב עומדות בפנינו שתי ברירות: אנו יכולים להמשיך ולעסוק בזיכרונות הללו, או לחילופין עם כל הקושי שאולי כרוך בכך וההתנגדות הפנימית שלנו בין היתר לשינוי, אנו יכולים לבקש מהיישות של האל לשחרר את הזיכרונות הללו על ידי התמרתם באהבה.
פעולה זו מחזירה את מוחנו למצבו התקין של אפס, של ריק, נקי מזכרונות. כאשר אנו נקיים מזיכרונות אנו בעצם מהווים את הזהות העצמי שלנו, את העצמי האלוקי כפי שיצר אותנו האל, בדמותו ובצלמו. הקושי בביצוע נובע לדברי ד"ר הו לן גם מתוך העובדה שהזיכרונות בתת המודע שלנו שמזמנים את המצבים והאנשים הלא פשוטים בחיינו הם זיכרונות ממכרים! וכמו כל התמכרות הגמילה היא קשה.
הזיכרונות הממכרים שלנו נותנים לנו אשליה שהבעיות הן חיצוניות ולא פנימיות! ובכך אנו מפספסים את תכליתם שהם בעצם הזדמנות להביא אותנו לניקוי בכדי שנהיה חופשיים. הספר מתאר מקרים שונים וכיצד השיטה סייעה למטופלים, כולל התמודדויות עם עודף משקל, עם קולגות ומנהלים קשים בעבודה וכדומה.
זהות העצמי המנצחת – ד"ר לן מחדד נקודה חשובה בשיטת הו'אוונוונו: אנשים שחווים את השיטה בסדנאות שהוא מעביר רוצים מייד לחלוק את המידע עם אחרים בכדי לסייע להם. המלצתו היא לעזוב לרגע את האחרים, לשחרר קודם את עצמך ואז לטפל בכל היתר.לדבריו כשנהיה מוכנים לנקות את "הכאבים אשר כאבתי" בחיים – נהיה בסדר.