ג'ינג'ר וכורכום – ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה- התבלינים המצויים בכמעט כל בית הלא הם זנגביל וכורכום, אולי אתם מודעים ליתרונות הבריאותיים המדהימים של צמחי מרפא טבעיים אלה. אבל האם שמעתם מה הם מסוגלים לעשות כאשר הם משולבים ביחד?
סגולותיהם נפרשים מצמצום דלקת כרונית לנטרול כימיקלים הגורמים לסרטן ואף למנוע התפתחות של הגידול הסרטני, מחקרים שנעשו בנוגע לשילוב של השניים הדהימו אותנו במסקנות אשר הוסקו בנוגע לסגולות הנ"ל ועוד רבות מהשילוב של ג'ינג'ר וכורכום (כורכומין).
שורש הג'ינג'ר והשמנים המופקים ממנו חווים תחייה בעולם הבריאות הטבעי. שורש הג'ינג'ר היה בשימוש רפואי במשך למעלה מ -5,000 שנים. ג'ינג'ר הוא קרוב משפחה לצמח הכורכום, אשר ממנו מופק התבלין כורכום.
כורכום וג'ינג'ר הן חלק מן התרופות הבוטניות החזקות בעולם העתיק בהמשך הכתבה נחלוק איתכם את המידע העדכני בנוגע לסגולות של כורכום וג'ינג'ר לעוברים טיפולי כימותרפיה.
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה- קודם נתחיל בהקדמה קצרה ונבין מהוא טיפול כימותרפי וכיצד הוא פוגע בגוף, בנוסף לפגיעה בתאים הסרטניים הטיפול הכימותרפי פוגע גם בתאים הבריאים של הגוף וכעת נסביר כיצד.
לטיפול הכימותרפיה שתי מטרות עיקריות:
1) הריסת תאים סרטניים בכדי לנסות ולרפא את החולה ממחלת הסרטן.
2) הקטנת הגידול והארכת חיים – כאשר אין דרך להשיג ריפוי מלא, כימותרפיה יכולה להקטין את היקף הגידול הסרטני, לעכב את התקדמות המחלה או אף להביא להפוגה (צמצום בהיקף הגידול). במקרה כזה הטיפול הכימי ניתן כדי להאריך את חיי החולה ולשפר את איכות חייו.
קיימות מספר תוכניות טיפול בכימותרפיה:
– כימותרפיה כטיפול יחידני.
– כימותרפיה לפני התערבות כירורגית (ניתוח) – המטרה בטיפול זה היא לצמצם את היקף הגידול הסרטני כדי שניתן יהיה להסירו בניתוח ביתר קלות, תוך מזעור הסיבוכים האפשריים, כמו למשל פגיעה באיברים סמוכים. כימותרפיה לפני ניתוח נקראת טיפול ניאו-אדג'ובנטי או כימותרפיה קדם-ניתוחית.
– כימותרפיה לאחר ניתוח – גם כשהוסר הגידול הסרטני, או רוב חלקיו הנראים לעין, קיים סיכון שתאים אחדים נשארו בגוף. המטרה במקרה זה היא להשלים את הטיפול ולהרוס גם את תאי הגידול הבלתי נראים, או את אלה שלא היתה אפשרות להוציאם בניתוח.
כיצד בעצם פועלות התרופות הכימיות?
התרופות הכימיות הורגות תאים סרטניים באמצעות הפרעה למחזור החיים שלהם ולפעילויות חיוניות עבור תאים אלה כגון אספקת תזונה מתאים סמוכים ועוד. התאים המושפעים ביותר הם אלו המתחלקים מהר יותר. מאחר שהתרופות הכימיות מפריעות להתחלקות תאים במנגנונים, שאינם ספציפיים לתאים הסרטניים, התרופות הללו עלולות להשפיע גם על רקמות גוף בריאות, בעיקר של אלו בהן חלוקת התאים היא מהירה, לדוגמא, בריריות מערכת העיכול, מוח העצם, זקיקי השיער ומערכת הרבייה.
בשל זאת, ייתכן ובעקבות הטיפול הכימי יופיעו תופעות לוואי הקשורות במערכות אלו, כגון שלשולים, פצעים בפה, נשירת שיער וירידה בספירת הדם. עם זאת, עלולות להינזק גם רקמות בריאות, שחלוקת התאים בהן אינה מהירה.
קיימת שונות רבה בין התרופות השונות שוני הבא לידי ביטוי במנגנון הפעולה שלהן, בטווח הפעילות שלהן כנגד גידולים שונים ובטווח הרעילות שלהן.
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה- כעת נפנה לסקור את שני המרכיבים שלנו בנפרד וכיצד הם יכולים לעזור למתמודדים עם טיפולים כימיים ונתחיל בג'ינג'ר.
השימוש הנפוץ ביותר עבור ג'ינג'ר לאורך ההיסטוריה היה כתרופה לכאבי קיבה, ממחלת בוקר שלאחר בחילה לניתוח, בשל זה הגיוני כי זנגביל הוא גם שימושי בהפחתת בחילות הקשורות לטיפול כימותרפי. במחקר כפול שנערך על ידי אוניברסיטת רוצ'סטר, 576 חולי סרטן שעברו כימותרפיה קיבלו ג'ינג'ר או פלצבו. החוקרים גילו כי מנות של 5 גרם ו 1 גרם אשר נלקחו במשך שלושה ימים לפני כימותרפיה הפחיתו את הבחילות החריפות שמגיעות כתוצר לוואי של הטיפול הכימי.
החולים בקבוצת הג'ינג'ר השתמשו גם בפחות תרופות תרופות נוגדות כאב והמחקר שנעשה נערך באופן רוחבי שבדק גורמים שונים וקשרים שונים בין שימוש בג'ינג'ר להקלה על התהליך הכרוך בטיפולים כימיים כנגד תאים סרטניים.
ישנן ראיות לכך כאשר נלקח עם תרופות נגד בחילה סטנדרטי, זנגביל עשוי להיות מועיל בהפחתה נוספת או ביטול בחילה והקאות במהלך ואחרי טיפולים כימותרפיים.
תוצאות של שני מחקרים נוספים של מבוגרים שצרכו ג'ינג'ר (על מנת להקל על הבחילה הנלוות לטיפולים הכימיים) הראו כי נטילת מינונים שונים של ג'ינג'ר לפני תחילת טיפולי כימותרפיה עזר להפחית את חומרת הבחילות. במחקרים אלו, המשתתפים החלו לקחת ג'ינג'ר דרך הפה שלושה ימים לפני תחילת הטיפול הכימותרפי. הג'ינג'ר נלקח בנוסף לתרופה סטנדרטית הניתנת לאלו העוברים טיפולים אלו בכדי להפחית בחילות והקאות. מספר קטן של משתתפים דיווחו על תופעות לוואי כולל צרבת, חבורות, שטיפה ופריחה.
במחקר אחר, נטילת אבקת שורש ג'ינג'ר נמצאה יעילה בהפחתת חומרתם של בחילות המופיעות בכימותרפיה בקרב ילדים ומבוגרים בגילאי 8 עד 21. ג'ינג'ר במחקר זה ניתן גם יחד עם תרופות נגד בחילות סטנדרטיות.
מחקרים קודמים הראו שג'ינג'ר כטיפול סולו יכול להיות מועיל בהפחתת בחילה והקאות עקב כימותרפיה.
תרופות מרשם רבות הוכחו יעילות בבקרת בחילה במהלך ואחרי כימותרפיה, ג'ינג'ר פועל היטב עם התרופות האלה.
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה- כעת לאחר שסקרנו את שורש הג'ינג'ר וסגולותיו ושימושיו לפי הידע העדכני שנמצא בידי המדע, נפנה אל הכורכום ואל החומר הפעיל בו כורכומין ולסגולותיו במהלך הטיפול הכימותרפי.
כורכומין הוא תרכובת אנטי-סרטנית המפעילה השפעות נוגדות-שפעת ואפופטוטיים באמצעות תרכובות מולקולריות מרובות. מחקרים שהתבצעו בשנים האחרונות התמקדו בלחקור את ההשפעות האנטי-סרטניות של הכורכום בשילוב עם ג'ינג'ר. מחקר ספציפי שהתפרסם לפני כשנה בחר להתמקד על תאי סרטן הקיבה מסוג MGC-803. לאחר הטיפול עם כורכומין ו ג'ינג'ר במשך 24, 48 ו – 72 שעות, כדאיות התא, התקדמות מחזור התא ואת שיעור האפופטוזיס (הריסת, מוות התא) הוערכו באמצעות באמצעות מדידה של חלבונים ופעילויות :הורגות תאים" (סרטניים) על מנת להשוות את הטיפול בג'ניג'ר ובכורכום לטיפול הכימוטרפיה שגם הוא הורג תאים סרטניים. החוקרים ביקשו בעצם למדוד כמות של חלבון מסוג מסוים (BAX) ופעילות ביוכימית שקוראת בזמן מוות של תאים באמצעות תהליכים הנקראים ו caspase-3 / caspase-8. (לסרטון המסביר את תהליך האפופטוזיס ותהליכי ה caspase צרפנו לכם וידאו להמחשה:
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה – כעת ניגש לדבר על השילוב של ג'ינג'ר וכורכום ומה מחקרים מדעיים וניסיון של רופאים יכולים ללמד אותנו על הנושא.
בהתחשב בתועלות הקליניות שנקבעו על ידי מחקר על שמן משולב של כורכום וג'ינג'ר, המדענים מתחילים לשאול אם שני אלה יחד עשויים ליצור רמות גבוהות יותר של פעילות. במודל חי במקרה של כיבים בקיבה, למשל, השילוב של ג'ינג'ר ושמנים אתריים מסוג כורכום, הגביר רמות מדולדלות של אנזימים נוגדי חמצון, כגון גלוטתיון, וכך מנע היווצרות פצעים בדופן הקיבה. אולי ג'ינג'ר וכורכום עובדים כל כך טוב יחד, כי בעוד שיש להם קווי דמיון רבים, הם שונים מספיק, כי הם מספקים יתרונות הרבה יותר רחבים ביחד מאשר כל אחד בפני עצמו. מדענים רבים חושבים שאנחנו הולכים לשמוע הרבה יותר על הצמד המבטיח הזה בעתיד. הפוטנציאל שלהם בהקלה על חולי סרטן העוברים טיפולים כימותרפיים מגובה בחומר רב, ממחקרים וקבוצות חשיבה של מדענים המחפשים דרך להקל על מיליוני בני אדם שעוברים טיפולים כימותרפיים בכל שנה.
יתרונות נוספים של כורכום
לכורכום יש גם יתרונות בריאותיים אחרים. ראשית, זהו תרכובת אנטי דלקתית חזקה. דלקת היא חשובה עבור הבריאות שלך, כי זה עוזר המערכת החיסונית שלך להדוף חיידקים מזיקים, אבל יותר מדי דלקת מגביר את הסיכון למחלות כרוניות, כולל סרטן וסוכרת. כתוצאה מכך, אכילת מזונות אנטי דלקתיים כמו כורכום עשוי לעזור. יש גם כמה ראיות ראשוניות כי כורכום עלול להילחם בטרשת עורקים, להגן על בריאות המוח שלך להילחם בדלקות מזיקות, מדווח המרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד. אבל יש צורך במחקרים נוספים.
ג'ינג'ר כורכום וטיפולי כימותרפיה- סגולותיהם של הג'ינג'ר והכורכום בהקלה על חולי סרטן העוברים טיפולים כימותרפיים ידועים לחוקרים רבים מתחום חקר הסרטן. מכון מחקר אמריקאי פרס עוד בשנת 2011 מאמר סקירה רחב שביקש לאגד מחקרים רבים בנושא בכדי לספק פיתרון או אלטרנטיבה לטיפול הכימותרפי. המחקר שפורסם בשנת 2011 על ידי הארגון בדק ביחד אלפי חולי סרטן מסוגים שונים של המחלה ובשלבי התקדמות שונים המקבלים טיפול כימותרפי.
המחקר מצא שמינונים של בין 0.75 ל1 גרם של תרכובת ג'ינג'ר וכורכומין מעלים באופן חד משמעי את העמידות של החולים בפני תופעות לוואי של הטיפול הכימותרפי כגון הקאות ובחילות. מסקנת המחקר הרשמי הינה פורצת דרך בנוסך בשל העובדה שההשוואה במחקר זה נעשתה למול התרופה הניתנת על ידי בתי חולים בארצות הברית לעוברים טיפול כימותרפי על מנת להתגבר על ההקאות והבחילות הכרוניות המלוות לטיפול זה.
כפי שניתן לראות מהמידע שאספנו עבורכם, ישנה מגמה ברורה בעולם החקר לכיוון שילוב של תרכובות כורכום וג'ינג'ר להקלה על חולי סרטן העוברים טיפולים כימותרפיים. ארגונים רבים משקיעים משאבים רבים על מנת לקרב את המידע אודות הסגולות הללו לחולים היכולים ליהנות מתגליות אלו ולזכות באיכות החיים שלהם בזכות שני חומרים שלכולנו מסתובבים בארונות של המטבח .
מקורות:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26414587
http://europepmc.org/abstract/med/7631123
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11836567
http://faculty.mdanderson.org/profiles/bharat_aggarwal.html
http://www.mdanderson.org/transcripts/Natural_Remedies_Transcript.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23657930
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28666335
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28805667
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28489511
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29052674
http://link.springer.com/article/10.1007/s00520-011-1236-3
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=curcumin+chemotherapy&cmd=DetailsSearch
רשימת ספרים:
Aggarwal BB, Yost D. Healing Spices. New York, NY: Sterling Publishing; 2011(.1
2)Gupta SC, Kim JH, Kannappan R, Reuter S, Dougherty PM, Aggarwal BB. Role of nuclear factor- (kappa)B- mediated inflammatory pathways in cancer-related symptoms and their regulation by nutritional agents. Exp Biol Med (Maywood). 2011;236(6):658-671.
3)Karin M, Greten FR. NF-kappaB: linking inflammation and immunity to cancer development and progression. Nat Rev Immunol. 2005;5(10):749-759.
4)Shishodia S, Chaturvedi MM, Aggarwal BB. Role of curcumin in cancer therapy. Curr Probl Cancer. 2007;31(4):243-305.
5)Kunnumakkara AB, Anand P, Aggarwal BB. Curcumin inhibits proliferation, invasion, angiogenesis and metastasis of different cancer through interaction with multiple signaling proteins. Cancer Lett. 2008;269(2):199-225.
6)Kuhad A, Pilkhwal S, Sharma S, Tirkey N, Chopra K. Effect of curcumin on inflammation and oxidative stress in cisplatin-induced experimental nephrotoxicity. J Agric Food Chem. 2007;55(25):10150-10155.
7)van’t Land B, Blijlevens NM, Marteijn J, et al. Role of curcumin and the inhibition of NF-kappaB in the onset of chemotherapy-induced mucosal barrier injury. Leukemia. 2004;18(2):276-284.
8)Punithavathi D, Venkatesan N, Babu M. Curcumin inhibition of bleomycin-induced pulmonary fibrosis in rats. Br J Pharmacol. 2000;131(2):169-172.
9)Goel A, Aggarwal BB. Curcumin, the golden spice from Indian saffron, is a chemosensitizer and radiosensitizer for tumors and chemoprotector and radioprotector for normal organs. Nutr Cancer. 2010;62(7):919-930.